Узаконити обман. Що далі?

Чого хочуть люди на єврономерах

Може, вони вимагають реформ, яких так потребує країна? Хочуть, щоб мита знизили на імпорт усіх автомобілів в Україну?

Ні, вони хочуть, щоб держава узаконила схему, по якій вони ввезли в країну транзитні автомобілі і так і залишилися тут їздити.

Вони хочуть узаконити обман, свою маленьку хитрість. Вони хочуть, щоб їх хитрозробленість не привела в результаті до необхідності платити штрафи.

Вони хочуть обдурити всіх інших платників податків. Ми вас обдурили, але тепер нас багато, так що зробіть так, щоб нам прокатало. А як ні, ми буянити будемо.

А що, справедливо, напевно. Чому б не дозволити їм кидати платників податків і далі.

Ніхто не любить платити податки. Але держава і існує, щоб їх збирати і на ці гроші підтримувати найбідніших громадян і розвивати інфраструктуру

Податки - це зло. Але це необхідне зло. Ніхто не любить платити податки. Але держава по суті й існує, щоб їх збирати і на ці гроші підтримувати найбідніших громадян і розвивати інфраструктуру. В цьому суть держави. І можна сперечатися про те, повинні бути податки високими чи низькими. Це фундаментальна суперечка. Але ніхто ніколи не буде сперечатися про те, що можна виділити особливу групу людей і дозволити їм не платити податки. Просто за красиві очі.

Високі мита в Україні на імпорт авто - це факт. Можна до нього ставиться по різному. Але вони є. І можна сперечатися, чи треба знижувати всі мита на всі бензинові автомобілі або залишати високими. Теж на всі. До речі, якщо вирішите знижувати мита, то відразу дайте розрахунки, як компенсувати недоотримані кошти. Для бюджету. Зменшити фінансування шкіл? Або лікарень? Чи скоротити інвестиції в дороги?

Високі мита на авто в Україні - це своєрідний податок на ті доходи, які не декларують громадяни. Всі ці корупційні потоки і зарплати в конвертах виливаються в пробки на київських дорогах

Високі мита на авто в Україні - це своєрідний податок на розкіш. І податок на ті доходи, які не декларуються громадянами. Всі ці корупційні потоки і зарплати в конвертах виливаються в пробки на київських дорогах. Чи справедливе таке оподаткування? Спірне питання, особливо для тих, хто і податки платить сповна, і мита. Але зовсім несправедливо обдурити таку людину двічі, коли він, заплативши все, буде стояти в пробці слідом за тисячам "бляхерів", які обдурили платників податків двічі. Не кажучи вже про те, що поки тільки високі ціни на автомобілі стримують дороги Києва від повного колапсу.

Протести "бляхерів" подібні до протестів вкладників банку "Михайлівський". Там держава злякалася і пішла їм назустріч, прийнявши не справедливий закон. І відкривши скриньку Пандори. Якщо у михайлівских прокотило, то можна і "бляхерам". А потім і контрабандисти підуть, якщо вдасться прикрити контрабанду. Копачі бурштину. Власники мережевих спортивних клубів виведуть свої армії ФОПів із вимогою зберегти схему. Провідні київські ресторатори зроблять те ж. А "союз ФОПів Буковеля" виграє всі суди.

Якщо люди протестують - то це не означає, що вони мають рацію. Це не означає, що їхні права порушують. Іноді вони протестують, щоб їм дозволили порушувати права інших людей.

Так уже повелося, в Україні система не працює належним чином. У деяких місцях це вже виправили. Таких дуже мало. Але щоразу, коли відбувається виправлення, страждають люди, що вигравали від неправильної роботи системи. І всі ці люди прийдуть протестувати? І всіх їх нам треба буде підтримати?

Їм треба менше красти, а вам треба чесно платити. І тільки тоді суспільство почне нарешті вимагати від політиків бути чесними. Тому що обманщик завжди зрозуміє брехуна. І пробачить

Якщо ви не платите податки, то що ви хочете від держави? Хороші дороги? А гроші звідки? І не треба говорити про те, що треба менше красти. Тому що так, треба. Треба менше красти. Але їм треба менше красти, а вам треба чесно платити. І тільки тоді суспільство почне нарешті вимагати від політиків бути чесними. Тому що обманщик завжди зрозуміє брехуна. І пробачить. А суспільство, де кожен кожного хоче обдурити, не працює. А у випадку з єврономерами це як торжество містечкової хитрості. У підсумку втрачають всі. І ми живемо в бідній країні. У якій не вистачає грошей на пенсії і дороги. І продовжуємо скаржитися на відсутність доріг, не бажаючи платити податки. Поки ми будемо обманювати один одного і плювати один на одного, то у нас не буде багатої країни.

Вимоги євробляхерів задовольняти не можна. Це створює неправильний прецедент і буде негативно впливати на поведінку людей в майбутньому. Як повинна працювати система? Порушення - покарання. За схеми треба карати. Щоб потім іншим або цим же людям не повадно було будувати нові. Ніщо не вчить людей думати краще, ніж фінансовий урок.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі