Як внутрішній ворог України підіграє Путіну

Позбавлення Саакашвілі громадянства — небезпечний симптом

Метою двох українських революцій ХХІ століття була європейська демократична Україна, яка входить до Євросоюзу. Путінські влади Росії всіляко перешкоджали реалізації цього завдання, зокрема за допомогою агресивної війни. Але у європейській Україні є не тільки зовнішній, а й внутрішній ворог. Це тандем корумпованої бюрократії та кримінального великого бізнесу. Поки він при владі, нічого в країні радикально не зміниться.

В України є не лише зовнішній, а й внутрішній ворог - тандем корумпованої бюрократії та кримінального великого бізнесу

Після першого Майдану олігархат корумпував Ющенка і зжер Тимошенко. Зараз він знищує Саакашвілі. Я не ідеалізую колишнього грузинського президента. Але зрозуміло, що він постраждав не через свої об'єктивні недоліки, а тому що кинув виклик кримінальній бюрократичній і бізнес-олігархії.

Янукович зміг прийти до влади тільки тому, що команда Ющенка не знищила панування олігархату, а значить і корупцію. Позбавлення українського громадянства найяскравішого критика олігархічної системи - дуже небезпечний симптом. Поки ця система існує, реальних реформ, а значить і європейської України не буде. Саме на це розраховує Путін.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі