Чи дружня Україні Білорусь?

Агресія з території "друга" може початися в будь-який момент

"Це візит не просто надійного партнера, а й доброго друга - мого і України, який завжди готовий нас підтримати", - заявив президент Порошенко.

Шановний Петре Олексійовичу, а можна питання: з чого випливає, що Лукашенко вам особисто і Україні хороший друг? Точніше, які загальновідомі факти свідчать про це?

Білорусь не визнає територіальну цілісність України - послідовно голосує проти всіх резолюцій.

Білорусь, маючи спільний прикордонний простір із РФ, постійно дискримінує українських громадян.

Білорусь розміщує на своїй території війська РФ, розтягуючи майже вдвічі потенційну лінію фронту

Білорусь розміщує на своїй території війська РФ, розтягуючи майже вдвічі потенційну лінію фронту.

Білорусь проводить біля наших кордонів провокаційні і небезпечні начення - сьогодні про це заявив наш (ваш) міністр оборони. В принципі, агресія з території "друга" може початися в будь-який момент. Оскільки немає ніяких серйозних гарантій, що цього не станеться.

Сам же Лукашенко - непередбачуваний диктатор і зовнішньополітична маріонетка головного ворога України, з яким іде війна. А ви, Петре Олексійовичу, - демократичний лідер європейської країни, якщо ми чогось не пропустили.

Тому впевнений, що не тільки мені незрозуміло, на чому заснована дружба з Лукашенком і в чому надійність українсько-білоруського партнерства. Чи ми просто віримо на слово Батьку? І чим він нас підтримує, вибачте?

Звичайно, ніхто не закликає президента країни в ході офіційних візитів називати речі своїми іменами, але й заявляти про дружбу з країною - військовою союзницею РФ, особисто з Лукашенком - в даних обставинах виглядає, скажімо так, значним перебором.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі