Про стрімкий синтез сталінізму і православ'я

Мета - не допустити в Росії нормального цивілізованого життя, в якому не буде місця ні мракобіссю, ні поклонінню катам

Протоієрей Всеволод Чаплін написав текст під назвою: "Божий слуга Сталін", який зараз висить на сайті "Эхо Москвы". У ньому священнослужитель РПЦ обурюється тими, хто "піднімає інформаційний шум навколо Сталіна" і пояснює, що "Він (Сталін) був мимовільним (або вільним?) Бичем Божим проти кривавих творців революції і " червоного терору", Божим слугою," месником у гніві, що робить зле (Рім.13.4)". І далі Всеволод Анатолійович резюмує сказане: "Справедливість повинна водити сильною рукою". І, природно, про те, що ті, хто шумлять проти Сталіна, це суцільно нащадки катів, а причина нинішньої корупції, це єльцинська приватизація. Одним словом, короткий зміст соловйовських "Вечоров" за останні пару років.

В країні відбувається стрімке злиття наростаючого мракобісся з наростаючим сталінізмом. Можливо організатори цього "термоядерного синтезу" в суспільній свідомості вважають, що зможуть керувати ним, але думаю, вони помиляються.

Митрополит Ханти-Мансійський і Сургутський Павел ініціював збір підписів за заборону виробництва і прокату фільму "Матільда" (про роман імператора Миколи II з балериною Матільдою Кшесинською. - Gazeta.ua). Павло Семенович фільму, природно, бачити не міг, але в своєму зверненні написав наступне: "Матеріали фільму несуть в собі образу релігійних почуттів віруючих, а також приниження гідності по відношенню до релігії, завдають серйозної шкоди моральному стану суспільства і тягнуть за собою певні наслідки".

Павло Семенович Фокін, який служить в РПЦ митрополитом, не закликає віруючих не дивитися цей фільм, а вимагає його заборонити для всіх, в тому числі і для атеїстів, агностиків і представників будь-яких конфесій.

Ректор Московського державного юридичного університету імені Кутафіна, повісив табличку зі Сталіним перед входом у головну аудиторію свого вузу, тим самим змусив усіх студентів і викладачів прийняти "навернення в сталінізм". Оскільки кожен із тих, хто входить в цю аудиторію, мовчазно визнає авторитет Сталіна і його версію "права". Особливо це має бути принизливо для тих, у кого в родині пам'ятають про репресованих.

У сталінізму і православ'я в версії РПЦ загальна тоталітарна психологічна основа: люта ненависть до свободи і прагнення викорінити будь-яку думку, крім панівної

У сталінізму і православ'я в версії РПЦ загальна тоталітарна психологічна основа: люта ненависть до свободи і прагнення викорінити будь-яку думку, крім панівної.

Колишні дрібні чвари, на кшталт масових розстрілів священиків, залишилися в минулому і забуті, а зараз сталінізм і православ'я разом ідуть в атаку на мізки росіян, об'єднавшись з однією метою: не допустити в Росії нормального цивілізованого життя, в якому не буде місця ні мракобіссю, ні поклонінню катам.

І поки у цієї солодкої парочки все виходить. По всіх каналах суцільний Сталін і фільми про "забутих вождів": Берію, Молотова, Жданова, Абакумова, Будьонного, Дзержинського, Ворошилова. Про всіх, природно, з повагою.

Час очікування в черзі до мощів Миколая Угодника в ХХС зріс до 9 годин замість 2,5 - 3 годин раніше.

Міністр освіти і науки Ольга Васильєва, проштовхнувши рішення про державну реєстрацію наукових ступенів із теології, не збирається зупинятися і вимагає від однодумців: "Ми повинні довести нашим опонентам, що теологія - це дійсно наукова галузь, причому, дуже серйозна, світоглядна, потужна" .

Доказом остаточної перемоги мракобісся над розумом має стати обрання теолога президентом Російської академії наук

Мабуть, свідченням такого доказу остаточної перемоги мракобісся над розумом має стати обрання теолога президентом РАН. В ідеалі це має бути Гундяєв. Сталін знав, що робив, коли повертав в Росії патріаршество.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі