Безвіз по осені рахують?

Як російські ЗМІ реагують на скасування Європою віз для українців

Рада Європи затвердила схвалене раніше Європарламентом рішення про безвізовий режим в'їзду в Європу для громадян України.

У "Вечорі з Володимиром Соловйовим" це рішення обговорювали довго, запекло і надсадно.

Справа в тому, що всі три з гаком роки, з того моменту, як путінська Росія навіщось напала на Україну, а Україна, відповідно, взяла твердий курс на інтеграцію в Європу, російський телевізор цілодобово віщав, що нічого в України не вийде, що в Європу її не пустять, і що ось-ось вона приповзе на колінах гола і боса. Тепер, коли до безвізового режиму залишилися тижні, потрібно змінити риторику. Що і було зроблено.

"Ну що, пустили Дуньку в Європу?", - почав свій звичайний сеанс кривляння Соловйов. І тут політолог Дмитро Куликов виголосив ключове слово в новій антиукраїнській риториці: "розвод". Причому, хизуючись знанням сленгу, наголошував на другому значенні слова, тобто не "розлучення" - розірвання шлюбу, а в сенсі шахрайства.

Ключове слово нової антиукраїнської риторики: "розвод"

Цю ідею радісно підхопили всі. Колишній депутат Верховної Ради Володимир Олійник, який знаходиться в розшуку в Україні, повідомив, що "безвіз не відповідає інтересам України" і взагалі "безвіз по осені рахують".

Потім ідею "розводу" підхопив чоловік, якого звуть Володимир Сергієнко. У студії Соловйова він з деяких пір оселився на постійній основі. Представляють його як "голову Спілки письменників міжнаціональної згоди ФРН". Що це значить, я пояснити не беруся, але говорить він абсолютно на будь-які теми досить упевнено, причому так, що вловити суть сказаного ніяк не виходить, хоча загальний напрямок проглядається.

На тему українського "розводу" міжнаціональний письменник Сергієнко повідомив, що, по-перше, українське суспільство залишилося без мети, а, по-друге, українці будуть працювати в Європі за 300 євро в місяць. З чого випливає перше твердження, а також, звідки він узяв такі цифри майбутніх доходів українців, з урахуванням, що безвізові поїздки взагалі не дають право працювати в Європі, міжнаціональний письменник Сергієнко не уточнив. Зате, коли український політолог Ковтун закричав, що він бреше, Сергієнко заявив, що він "і не таких кабанів валив".

Найбільш розгорнуто розкрив тему декан Третьяков. Він зумів обіграти обидва значення слова. Говорячи про український "розвод" як про розірвання шлюбу, пояснив: "якщо це розлучення з Російською імперією, то це розлучення з однією частиною України, тобто це буде її розпад". Оскільки розпад України в студії Соловйова проголошують по кілька разів у кожній передачі, декан Третьяков вирішив якось вийти із загального ряду і сказати щось оригінальне. І йому це вдалося.

Обігруючи тему українського "розводу" в сенсі "шахрайства", декан Третьяков почав досить рутинно розповідати, що Україну, природно, продадуть іноземцям, а гроші від продажу будуть збирати олігархи. І ось тут додав тієї єдиної фарби, якої йому не вистачало для портрета повного і остаточного мерзотника. Ось ця фраза і ось ця фарба: "Гроші будуть збирати олігархи, в котрих української крові в кращому разі 10%".

Людина, яка послідовно йде дорогою мерзенності, рано чи пізно приходить до нацизму

Є якийсь погано вивчений, але, тим не менш, загальний закон зростання зла. Суть цього закону в тому, що людина, яка послідовно йде дорогою мерзенності, рано чи пізно приходить до нацизму. Причому, як правило, до тієї його форми, яка називається антисемітизмом. Важко сказати, чи сидів антисеміт всередині Третьякова, коли він ще не був деканом, а редагував "Незалежну газету". Напевно, Третьяков у той час намагався всіляко приховувати від оточуючих цього свого таємного квартиранта, умовляв його не висовуватися, потерпіти. Мабуть, цей внутрішній антисеміт виліз із каламутної душі декана Третьякова, як тільки його хтось покликав ззовні. Покликав і сказав: "Тепер – можна. Настає наш час". Можливо, антисеміту всередині Третьякова почулося і він виліз не вчасно, але судячи з того, що в студії головного державного каналу його прийняли як рідного, час толерантності до нацизму в Росії дійсно прийшов.

Характерно, що Соловйов, який у кожній передачі трясе своїм єврейством, не запитав декана Третьякова, якому народу належать 90% крові олігархів, які будуть збирати гроші в Україні. Ймовірність того, що Соловйов не зрозумів, про що цілком прямо говорить декан і тепер вже відвертий антисеміт Третьяков, дорівнює нулю. Соловйов багато разів доводив, що у нього відмінний слух, відмінна реакція і вже подібні недвозначні і прозорі "натяки" він ловить на льоту. Просто цей антисемітизм, він у кого треба антисемітизм.

Зміниться завтра курс путінського режиму, набуде більш виразних нацистських обрисів, і вся обслуга раптово згадає про те, що всі ці "нерусі" їм завжди були неприємні. А тих, у кого "неналежне походження" написано на лобі, запишуть в "русский мир" за особливі заслуги.

Текст скорочений,

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі