Імітації Кремля не пройдуть

Росія як голий король: про неї все зрозуміло

Рада Європи вимагає від Російської Федерації відновити діяльність Меджлісу кримськотатарського народу і забезпечити допуск в Крим лідерів Меджлісу, яким заборонений в'їзд на півострів.

Звичайно, Російська Федерація виконувати це рішення не буде, але від цього його важливість не стає меншою. Росія зі своїм ставленням до кримських татар вже визначилася, тому Путін здаватиметься . Кремлівська політика не зміниться. Вони продовжать називати кримських татар терористами й екстремістами і при цьому робити вигляд, що у Криму кримським татарам живеться добре, але є екстремісти, яким не подобається російська окупація. Хоча насправді цю окупацію не сприймає весь наш народ і ніколи з нею не погодиться. Щоб там не вигадувала кремлівська пропаганда, - пише Айдер Муджабаєв для "Обозревателя".

Росія робить вигляд, що кримським татарам у Криму живеться добре, але є екстремісти, яким не подобається російська окупація

Ні Джемілєва, ні Чубарова вони в Крим не пустять. Тому що для них це означатиме поразку в боротьбі з кримськими татарами. Відкрити Меджліс в Криму вони теж не дозволять, так і будуть називати його екстремісткою організацією. Але добре те, що тепер російська пропагандистська брехня для світового співтовариства стане ще більш наочною. Дуже важко адекватним людям слухати маячню про "тероризм і екстремізм" кримських татар. Все далі і далі Росія заводить себе в політичний глухий кут, і всі її імітації в міжнародній політиці не пройдуть.

Вже була реакція Кремля на рішення суду в Гаазі. Тепер вони скажуть те ж саме, що "кримським татарам в Росії добре, а з екстремізмом ми боремося". Це те ж саме, що "український народ ми любимо, а з бандерівцями воюємо". Росія все швидше стає голим королем, про якого все всім зрозуміло.

Кремль хоче, щоб з Криму виїхала максимальна кількість кримських татар, а решта жили як в гетто

Дипломатичні перемоги України дуже важливі. Таким способом світове співтовариство консолідується навколо підтримки України, навколо повернення Криму та припинення репресій проти кримських татар. Десятки тисяч з них змушені були переїхати з Криму на материкову частину України, побоюючись репресій і утисків. Росія і далі продовжує залякувати кримських татар, фабрикуючи кримінальні та адміністративні справи проти них. Їх вже не десятки, а сотні. Так вони хочуть, щоб з Криму виїхала максимальна кількість кримських татар, а інші жили як в гетто і боялися сказати слово. Щоб з Криму не виходило ні звуку.

Росія хоче, щоб ми, кримські татари, жили на своїй рідній землі, мовчали і боялися. Але такого не буде.

Передруковується з дозволу редакції "Обозреватель"

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі