США і ЄС втручаються у внутрішні справи України. І слава Богу

Втручання Заходу у справи України звучить як загроза суверенітету. Насправді йдеться лише про загрозу гаманцю корупціонерів

Деякі українські політики скаржаться, що США втручаються у внутрішні справи України. Звучить як загроза суверенітету України, який намагаються захистити віддані країні народні обранці. Насправді ж ідеться лише про загрозу гаманцю корупціонерів, які бояться втратити грошові потоки. Чи побачили Насірова в собі. Або себе в ковдрі Насірова. Дуже показовим був виступ. І стало страшно. Раніше так страшно не було ніколи. Адже це було все не про них. Дрібні сошки могли попастися. А у них був імунітет. Тепер його немає. Добре ще, якщо ти депутат. Тоді і товариші в біді можуть не кинути, або до кордону встигнеш добігти. Як не до канадського, то до угорського точно. А якщо ти не депутат, можеш і не встигнути. Наздоженуть і посадять. Неприємно. Так вони не домовлялися.

Зовнішні гравці і частина громадянського суспільства є єдиними двигунами реформ в Україні. На жаль, при владі - не маріонетки Держдепу

І так, США і ЄС втручаються у внутрішні справи України. І слава Богу. Зовнішні гравці і частина громадянського суспільства є єдиними двигунами реформ в Україні. На жаль, з обмеженими можливостями. На жаль, при владі - не маріонетки Держдепу. Інакше ми б давно подолали безліч необхідних реформ і жили б в іншій країні. З іншим ВВП на душу населення. А так вони змушені тиснути через МВФ, після кожного траншу по трохи відрізаючи у політиків корупційний пиріг. І тиснутимуть далі.

На щастя, зіскочити з голки МВФ в України в найближчому майбутньому не вийде. Якщо б робили всі реформи, як треба, то вже давно б забули, як звуть Лаггард. А тепер не можуть. І 2019 рік тому свідок.

І в новому меморандумі є антикорупційні суди. І проти них і об'єднуються депутат і головний суддя, прокурор і чиновник. Вони придумають 1000 і одну причину, обґрунтовуючи, що це нам не треба. Тому що у них є стимул. Страх. Нам не так потрібні мільярди доларів США або тисячі морських піхотинців, як 10 американських суддів. Або суддів, які ведуть себе, як американські. У яких не можна симулювати в ковдрі. У яких треба поводитись пристойно. Інакше можна отримати термін за неповагу до суду. І головне, рішенням яких довіряють. І не можна вже потім розігрувати жертву політичних репресій. І таких суддів вони дуже бояться. Як бояться людей із власною гідністю.

Але невже це втручання у внутрішні справи може не сподобається? Невже хтось, хто не сидить на корупційному потоці, буде проти?

Так що нехай втручаються. І нехай ганяють у хвіст і в гриву українських корупціонерів. Яким як кров з носа потрібні нові гроші, щоб економіка працювала і їх не винесли вперед ногами.

Щоразу за новий транш МВФ корупціонерам потрібно скорочувати свою кормову базу

І водночас їм щоразу за новий транш потрібно скорочувати свою кормову базу. Ось така "вилка". Такі проблеми. Які мають дуже радувати простого українця. Так що якщо десь, колись ви почуєте, що український топ-політик говорить, що США втручаються у внутрішні справи України, просто посміхніться і порадійте. І відчуйте запах страху корупціонера. Приємний запах для простого українця. І поспівчувайте йому, тому що він бореться з неминучим. Але лише трохи. Тому що важко співчувати цинічному облудному мільйонерові, який краде у людей, що ведуть війну з бідністю і Путіним.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі