Про причини загострення в Авдіївці

Якщо ми хочемо закінчити війну, нам треба зрозуміти її цілі, прийняти їх як план дій, перестати вірити популістам, і бути готовими жертвувати чимось дуже важливим

Причина військового загострення на Донбасі завжди одна - війна вимагає жертв. Незалежно від приводу - це спланована зверху операція, або місцева ініціатива польових командирів, або хтось із солдатів від напруги і втоми натиснув на спусковий гачок. Не в цьому суть. Поки триватиме війна - будуть втрати серед бійців, будуть обстріли житлових районів, кров і страждання.

Давайте не будемо себе обманювати: ніякий "Мінськ", ніякі санкції, меркелі, олланди і трампи не можуть зупинити війну, цілі якої не досягнула жодна зі сторін. Путін не отримав Україну, ми не повернули окуповані території. І якщо ми хочемо закінчити війну, нам треба зрозуміти її цілі, прийняти їх як план дій, перестати вірити популістам, і бути готовими жертвувати чимось дуже важливим - своєю працею, своїми грошима, своїм життям - і боротися до кінця.

Без вас, без вашої участі, без вашої жертви нічого не вийде

Щоб закінчити війну, треба перемогти. Щоб перемогти - потрібна рішучість. А вся наша рішучість розтікається постами по Фейсбуку, лайками на підтримку тих, хто "хоч щось робить". Тому що робити хоч щось самим, а тим більше думати - ми не хочемо.

Немає демонстрацій на підтримку війни. Немає протестів проти торгівлі з окупантами. Немає черг у військкомати. Навіть на "блокування", що "підтримується" багатьма жителями соцмереж, немає людей, немає добровольців. Немає ніякої самоорганізації, немає відповідальності, немає жертовності. Немає війни - вона в телевізорі і соціальних мережах, де добрі політики і завзяті герої влаштовують для нас світле майбутнє.

Розкрийте очі, подивіться правді в обличчя. Навчіться думати самостійно, і діяти не понарошку. Не вдасться відсидітися перед компом. Без вас, без вашої участі, без вашої жертви нічого не вийде.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі