Дзвінок, якого чекала вся суверенна путінська Росія

Телефонна розмова Дональда Трампа з Володимиром Путіним стала головною новиною на всіх російських телеканалах. Оскільки її зміст нікому не відомий, обговорення мало характер всенародного ворожіння на кавовій гущі

У період з 20 по 28 січня 2017 року жителі Центрального округу Москви чули дивні звуки з Кремля. Спочатку, ледве чутні. В ніч із 20 на 21 січня - гучніші. Стало ясно, що це пісня, причому дуже жалібна, і люди з хорошим слухом упізнали пісню до кінофільму "Карнавал". Але голос був не актриси Ірини Муравйової, а чоловічий і трохи гугнявий. Причому, він, швидше, не співав, а заклично декламував: "Подзвони мені, подзвони, подзвони мені заради Бога!".

Наступного дня пісню стали чути жителі інших міст країни. "Зірки тануть над Москвою, може я забула гордість?", - з гіркотою запитував себе казанський Кремль все тим же знайомим чоловічим голосом. "Як хочу я чути голос, як хочу я чути голос, довгожданий голос твій", - інформували предмет свого жадання Останкінська вежа і Сиктивкар, Білібіно і Смольний, Перм і Петропавловськ Камчатський.

До ранку 28 січня пісенний поклик став оглушливим, а прохальні інтонації змінилися вимогливо-істеричними, як це буває у шлюбі, якщо хтось довго ухиляється від виконання подружнього обов'язку. Цього дзвінка чекала вся суверенна путінська Росія.

І ось, нарешті, він пролунав. Він подзвонив і вони поговорили. Це стало головною новиною, яка обговорювалася на всіх російських телеканалах, у всіх новинних та аналітичних програмах. Оскільки зміст розмови нікому не був відомий, то це обговорення мало характер всенародного ворожіння на кавовій гущі. А вірніше сказати, на ромашці: "Любить – не полюбить, скасує – не скасує...". Але це навіть було не так важливо. Головне, що він подзвонив!

"Раптом пролунав грім небесний телефонного дзвінка"

Написавши вище, що цього телефонного дзвінка чекала вся суверенна Росія, я, мабуть, істотно недооцінив масштаб події.

"Це був сама довгоочікувана для всієї планети телефонна розмова", - повідомив Дмитро Кисельов у "Вістях тижня". Уявляю собі, як жителі Осло і Пномпеня, Могадішо і Браззавіля, а також пігмеї Камеруну і аргентинські гаучо нервово поглядаючи на годинник (пігмеї, за браком годинників, на розташування сонця) запитують один одного: "Ну що, ще не подзвонив? Ні?! Та що ж таке!".

Оскільки, як було зазначено, жодної чіткої інформації про зміст жаданої бесіди ні в кого не було, а обмежитися простою констатацією цієї події, з огляду на її надзвичайну важливість, було неможливо, Кисельов почав обговорювати фотографію, на якій був зображений Трамп з телефонною трубкою.

Спочатку розповідав росіянам, що Трамп говорив з президентом РФ по провідному телефону. Що, звичайно, свідчить про глибоку повагу до Путіна. Як відомо, в цей же період Трамп мав телефонні розмови з главами ФРН, Франції, Японії і Австралії. Як саме проходили ці переговори, Кисельов не повідомив, але дав зрозуміти, що з усіма іншими співрозмовниками Трамп, звичайно, спілкувався не настільки шанобливо, а можливо і взагалі мобільником або навіть айфоном. Потім ведучий переключився на інтер'єр, в якому його найбільше зацікавили новий глава апарату Білого дому Райнс Прібус і новий радник Стів Беннон. Про Прібуса Кисельов радісно повідомив, що він – православний, а про Беннона, що він – консерватор. Тобто обидва – абсолютно наші. Принаймні, в духовному сенсі.

Означивши таким чином полюс добра, який з недавніх пір дислокується не тільки в Кремлі, але і в Білому домі, Кисельов почав досліджувати полюс зла. Спочатку дав коротку характеристику зла американського. Воно зосереджене тепер в Голлівуді. Викривши Роберта де Ніро, що той читає з папірця, Кисельов мимохідь зробив відкриття світового масштабу.

Подібно до того, як Гаусс, спостерігаючи за рухом небесних тіл, відкривав нові математичні закономірності, Кисельов, наглядаючи за зірками Голлівуду, між справою створив нову аксиоматику. "Меріл Стріп не менше, ніж Меріл Стріп, але не більше, ніж Меріл Стріп", - повідомив своїй аудиторії, що завмерла біля екрану з відкритим від подиву ротом. І тут же вразив ще одним одкровенням: "Роберт де Ніро не менше, ніж Роберт де Ніро, але не більше, ніж Роберт не Ніро". Думаю, тепер Кисельов зможе легко створити ще мінімум сім мільярдів аксіом, спираючись на які можна довести сотні трильйонів теорем. Будемо сподіватися, математичне співтовариство вручить Кисельову Абелівську премію, щоб він зосередився на науці і зник, нарешті, з російського ефіру.

А поки Кисельов продовжує шукати світове зло, невелику частку якого він виявив у Терези Мей. Та мала нахабство зустрітися з нашим національним надбанням, Дональдом Трампом до того, як він подзвонив Путіну. Британського прем'єра викрили в трьох гріхах. По-перше, вона була в тому ж червоному платті, в якому зустрічалася з Путіним. По-друге, стелилася перед Трампом. У сюжеті, який Кисельов продемонстрував, як саме вона "стелилася", зафіксовано не було. Але раз Кисельов сказав "стелилася" - значить, стелилась, не буде ж він брехати! І, по-третє, вина британського прем'єра була встановлена за допомогою підборів. Чи вони в неї були, чи їх зовсім не було, але те, що з підборами Терези Мей щось не те, пильний Кисельов встановив достеменно і поділився цим знанням із росіянами.

Справжній полюс зла з відходом Обами остаточно переселився до Німеччини і знайшов прихисток у тілі Ангели Меркель

Але справжній полюс зла з відходом Обами остаточно переселився до Німеччини і знайшов прихисток у тілі Ангели Меркель. "Меркель виходить з моди", "Ангела промахнулася", "Меркель різко постаріла", - такий далеко не повний перелік оцінок, якими нагородив канцлера ФРН Дмитро Кисельов.

Але, мабуть, найцікавішою була паралель між Меркель і Гітлером. Фактично, не паралель, а знак рівності.

"Німеччина за Меркель схотіла проковтнути Україну, - витріщивши очі, бреше прямо в телевізор Кисельов. – Посягала на давню колиску російської державності!".

Тема історичної телефонної розмови отримала подальше висвітлення у "Недільному вечорі" Володимира Соловйова. "За цією розмовою – колеса історії", - повідомив він.

"У світу немає інших лідерів, крім Росії і США, а персоніфікують це лідерство Путін і Трамп", - так депутат Пушков підбив підсумок довгоочікуваного дзвінка, зміст якого нікому, крім співрозмовників не був відомий. Бурхливі тривалі оплески.

Текст скорочений,

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі