Доктрина РФ із боротьби за мир в усьому світі

Доктрина інформаційної безпеки, підписана сьогодні Володимиром Путіним, дає точну відповідь на цілі і методи інформаційної війни, яку веде Росія

Підписана сьогодні президентом Росії Доктрина інформаційної безпеки нагадує радянські документи "боротьби за мир в усьому світі".

Щоразу, коли такі документи з'являлися в СРСР, це означало початок нового військового конфлікту, в якому Радянський Союз планував взяти участь. В'єтнам, Куба, Ангола, Нікарагуа, Близький Схід ... Як тоді говорили – "боротьба за мир, доки каменя на камені не залишиться".

В подібних документах важливо не те, що написано, а те, що мається на увазі. Хоча, завжди це досить прозоро.

Доктрина інформаційної безпеки, підписана сьогодні Путіним, дає точну відповідь на цілі і методи інформаційної війни, яку веде Росія.

1. Запобігання військовим конфліктам.

Одним із напрямків нової доктрини стало стратегічне стримування і запобігання військовим конфліктам, які можуть виникнути при використанні інформаційних технологій.

Слід читати: стратегічне стримування противника та інформаційна участь у військових конфліктах - мета інформаційної війни.

2. "Стратегічною метою забезпечення інформаційної безпеки у галузі стратегічної стабільності і рівноправного стратегічного партнерства є формування стійкої системи неконфліктних міждержавних відносин в інформаційному просторі", — наголошується в тексті документа.

Щоразу, коли такі документи з'являлися в СРСР, це означало початок нового військового конфлікту, в якому Радянський Союз планував взяти участь

Слід читати: основна мета - послабити інформаційні інструменти та засоби захисту супротивника.

3. У доктрині також ідеться, що спецслужби низки країн використовують "інформаційно-психологічний вплив" для дестабілізації ситуації в світі, що призводить до "підриву суверенітету і порушення територіальної цілісності інших держав".

При цьому число скоординованих атак на важливі російські об'єкти зростає, а іноземна розвідувальна діяльність у відношенні країни посилюється.

Слід читати: іноземні засоби захисту проти інформаційної війни слід вважати головними об'єктами нападу.

4. У Доктрині інформбезпеки зазначається також, що російські ЗМІ піддаються за кордоном відвертій дискримінації.

"Російським журналістам створюються перешкоди для здійснення їх професійної діяльності", — йдеться в документі.

Слід читати: спроби послабити російські засоби ведення інформаційної війни слід розглядати як агресивні заходи оборони, які повинні бути придушені силовим шляхом.

5. Підкреслюється, що зарубіжні ЗМІ дають упереджену оцінку російській державній політиці, при цьому кількість подібних матеріалів зростає.

Слід читати: Росія не володіє стратегічними перевагами в інформаційній війні, як це було раніше. Слід посилити пропагандистську складову інформвійни.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі