І знову про е-декларування

Подивіться в їхні декларації. Помножте на 50. І запитайте себе. Якого? Як ми могли це допустити? Як можна було запустити свою країну до такого стану?

У Східній Європі радянська армія запам'яталася не тільки пограбуваннями, насильствами і вбивствами, але і патологічною любов'ю "дивних росіян" до годинників. Енн Епплбаум пише про це:

"Майже міфічною цінністю в очах росіян були наручні годинники; солдат міг розгулювати по вулицях, начепивши на зап'ястя відразу дюжину. Відому фотографію, на якій радянський солдат ставить прапор Перемоги над Рейхстагом, довелося підретушувати, щоб видалити годинники з обох рук молодого героя.

У Будапешті одержимість червоноармійців годинниками стала частиною міського фольклору, що відбиває місцеве сприйняття Червоної армії. Через кілька місяців після завершення війни в одному з будапештських кінотеатрів показували кінохроніку, присвячену Ялтинській конференції. Коли президент Рузвельт, розмовляючи зі Сталіним, підняв руку, в залі закричали: "Бережи годинник!".

Те ж саме спостерігалося і в Польщі, де багато років діти, граючись у радянських солдатів, кричали один одному: "Давай годинник!". А в улюблений телесеріал польських підлітків, знятий в кінці 1960-х років, потрапив епізод, в якому радянські і польські солдати, що квартирують у покинутих німецьких будинках, збирають величезну колекцію годинників".

Так що колекції годинників - це нормально. Визволителі ж народів.

Мене дивують не декларації чиновників. Це як раз очікувано. Дивують ті, хто намагається організувати альтернативне опитування, під гаслом: "Покажи, що ти чесна людина - розкажи Фейсбуку про своє майно". Тут усе скромніше. Квартир не 10, а чотири. У когось не гектари, а сотки. Або будинок тяжкою працею нажитий.

Людям чомусь здається, якщо вони не заплатили в бюджет податки, то вони чесніші за тих, хто ці податки вкрав

Людям чомусь здається, якщо вони не заплатили в бюджет податки, то вони чесніші за тих, хто ці податки вкрав. Чи ви будете переконувати тут громадськість, що все це купленона єдиний податок і ту мінімальну зарплату, яку ви показуєте в своїх деклараціях?

Червоноармійці грабували кинуту безхазяйну Європу. Держави якої звалилися, а народи полягли на полях битв. А у нас хто поліг? Чому обрушилася наша держава? Хто працював на всіх цих вирубках, викачках надр, бурштинових шахтах та інших місцях? Хто прикривався єдиним податком, прекрасно розуміючи, що його річний дохід значно перевершує визначену законом межу? Хто ті люди, які голосували за гречку, рахували за гречку і агітували за відвертих покидьків за ту ж гречку?

Подивіться в їхні декларації. Помножте на 5. А краще на 50. І запитайте себе. Якого? Як ми могли це допустити? Як можна було запустити свою країну до такого стану? І який ми після цього народ?

Бути чесніше злодія - це не значить вкрасти, приховати, приховати менше, ніж він. Це означає нажити чесним шляхом і могти відзвітувати в будь-якому чесному непідкупному суді за кожну копійку. Навіть ті, хто нічого не має, не є чесними людьми. Бо щось отримували в конвертах, десь приховували вартість, щоб зменшити податок. Не мати майна - означає бути бідним. Ті, хто пишаються бідністю тільки закріплюють програму на злидні як для себе, так і для країни.

Ми повинні створити таку країну, де порядна чесна людина буде визначатися чесно нажитими достатком, а не порожнім гаманцем і відсутністю квартир. Ми повинні створити правила, визначити принципи, а не мірятися порожніми гаманцями або "по-божому" вкраденими копійками.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі