Ви навіщо Пашу вбили, виродки?

Ну ось убили ви політичного журналіста Павла Шеремета, і що? Яку небезпеку усунули? Що зміниться?

Я розумію, коли вбивають за журналістські антикорупційні розслідування. Коли в результаті твоєї роботи хтось може позбутися з таким трудом награбованого бабла, втратити місце біля годівниці, залишитися без будиночка на Лазурному березі.

Я розумію, коли вбивають за журналістику, яка розслідувала злочини влади. Викрадення, тортури, вбивства, безсудні кари. Коли можна з крісла з високими погонами виїхати в Білий лебідь (виправна колонія для довічно засуджених у РФ. - ред).

Я розумію, коли вбивають адвокатів, які захищають жертв нацистських угруповань і журналістів, про цих угрупованнях пишуших.

Розумію, коли вбивають свідків, політичних конкурентів, опозиціонерів. Це все можна пояснити логікою. Так, звірячою логікою, але - логікою

Розумію, коли вбивають свідків, політичних конкурентів, опозиціонерів. Це все можна пояснити логікою. Так, звірячою логікою, але - логікою. Немає людини - немає небезпеки, яку вона могла нести.

Але я не розумію, навіщо вбивають суспільно-політичних журналістів.

Ну ось убили ви політичного журналіста Павла Шеремета, і що? Я не знаю, хто саме "ви", але - от і що тепер? Яку небезпеку ви усунули? Що зміниться?

Громадська думка як зміниться? Що, свобода, яку він відстоював, стане менш цінною в очах тих, у чиїх вона є чи не найголовнішою цінністю? Диктатура, яку він ненавидів і з якою боровся - і в Білорусі, і в Росії, і у вимушеній еміграції в Україну - що, стане в чиїхось очах привабливою?

Зміниться вектор розвитку країни чи що? Так, щось ми лоханулись із цієї Європою, давай, братці, знову назад під вассальство Московії - так чи що?

Що, у когось у мізках клацає вимикач і читачі і слухачі Павла, які поділяли його думка про те, що свобода, права людини, демократія, чесний бізнес, конкурентоспроможний ринок, незалежні суди, громадянське суспільство, верховенство закону, рівність, антиклерикалізм, антифашизм, гідність, честь, чесність, совість - все те, про що він писав і адептом і проповідником чого він був, все це втратить в очах людей свою цінність і вони вирішать, що рабство, покора, шовінізм, кумівство і злодійство краще, чи що?

Ви навіщо Пашу вбили, виродки?

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі