Захід вирішив "душити путіноміку"

Європа та США не скасують санкцій, поки Путін вестиме війну і використовуватиме реваншистську риторику

Європейський Союз висловив готовність продовжити санкції проти Росії до 31 січня 2017 року. І хоча офіційне рішення з приводу пролонгації обмежувальних заходів ще не прийнято, експерти не сумніваються, що ЄС зуміє подолати внутрішні суперечності.

А ось питання, чи будуть санкції діяти після 31 січня, залишається відкритим. Однак поки Путін буде вести війну, Європа і США санкції не скасують, - пише Олександр Сотник в "думці" для "Апострфа".

Санкції, точніше – повільне задушення і без того напівживої російської економіки – головний біль нинішнього режиму. "Імпортозаміщення" виявилося фейком, а 22 червня стало відомо, що експерти з Вищої школи економіки очікують продовження рецесії в Росії зі зниженням ВВП до 2% у 2016 році.

Реляції про "намацування дна" - фіговий листок для довірливих телеглядачів, яких стає все менше. Адже одна справа – дивитися красиві графіки по телевізору, і зовсім інша – рахувати копійки в кишенях і жахатися, дивлячись на цінники в магазинах і на рахунки з тарифами ЖКГ.

Мінські угоди Путін не виконуватиме. При ньому можна забути і про повернення Криму. Війна на Донбасі так і буде то тліти, то розгорятися раптово з новою силою. Нестабільність в Україні – те, що необхідно Путіну. З наскоку перемогти за допомогою "Новоросії" і "русского мира" у нього не вийшло, тому буде підтримувати напруженість в Україні. В надії, що український народ одного разу втомиться і "прожене Порошенка".

Думаю, не прожене – хоча б тому, що українці не стануть підігравати Кремлю, полегшуючи життя луб'янському диктатору. Не дадуть вони йому такого "щастя" - зійти на трибуну і тріумфально констатувати: "Ну, я ж казав! Тепер-то ви бачите?.."

Європа та США санкцій не скасують. Доти, поки Путін буде вести війну і використовувати реваншистську риторику. Скільки б він не вливав грошей платників податків в продажних західних політиків, – його зусилля будуть марними. І ніякі високооплачувані "друзі-співучасники" в особі Саркозі або Шредера йому не допоможуть. Принципове рішення "душити путіноміку" прийнято, і від нього ні в Європі, ні в США не відступлять. А після зміни кабінету в Білому Домі у Вашингтоні тиск на Кремль якісно посилиться.

Якщо Обама і Керрі роблять ставку на "м'яку силу", то за будь-якої нової президентської Адміністрації США про це можна буде забути. Звичайно, Європа втрачає на санкціях, але ці втрати не критичні, чого не скажеш про економіці Росії, що задихається. Причому, найцікавіше – в тому, що путінські "контр-санкції" тільки посилюють і без того важке становище. Так що і в 2017 році "улюкаєвська братія" продовжить шарити руками по "дну", намагаючись намацати твердий грунт, але незмінно натикатися на чергове продовження санкцій.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі