Росія перетворюється на Орду

Сценарій "Нова Орда" на чолі з президентом Росії Рамзаном Кадировим - один із найімовірніших у Росії після Путіна

Коли в січні 2015 року писали, що сценарій "Нова Орда" на чолі з президентом Росії Рамзаном Кадировим - один із найбільш імовірних у пост-путінській Росії, багато експертів сміялися. Однак наступні півтора року поступово накопичують дрібні кроки в напрямку саме цього сценарію.

Орда влаштована як трирівнева система, що в 12 столітті, що в 21-му.

1. Етнічно монолітне ядро, згуртоване родовими зв'язками. Воно встановлює норми і правила. У старій Орді 12 століття це монголи, у майбутній Орді - чеченці.

2. Етнічно різнорідна маса, власне, і становить Орду. Вона проводить в життя норми і правила. У старій Орді це в основному тюркомовні маси. В майбутньому - це будуть також тюркомовні, але і не тюркомовні групи (наприклад, дагестанські). В середньому росіянин азербайджанця від вірменина відрізнити не може.

3. Населення підконтрольній території. Основна маса покірно прийме будь-яку владу. До того ж чеченців росіяни традиційно бояться. А російським ментам, прокурорам і ФСБшникам все одно, кому здавати наверх більшу частину зібраних грошей (не забуваючи залишати меншу частину собі). У цьому вони орієнтуються на досвід свого святого патрона Олександра Невського.

Модель поведінки Орди нагадує модель поведінки бандитів з 90-х: сформувати відносини поступовими невеликими кроками, які розмічають територію і встановлюють ролі сторін. Цілком можливо, що точку неповернення Росія вже пройшла. А якщо й ні, то наближається до неї.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі