В України залишається часу рівно до січня 2017 року

Українські політики значно переоцінюють важливість України перед міжнародним співтовариством

Учора весь вечір в невимушеній обстановці спілкувався з декількома єврочиновниками і співробітниками Світового банку. Як відомо, їх центральний офіс - у Вашингтоні. Ось що вдалося дізнатися про Україну:

Якщо Україна не виконуватиме взяті на себе зобов'язання перед міжнародними партнерами, Захід реально може перемкнутися на інші пріоритетніші для донорів регіони. "Сьогодні всьому світові потрібна допомога".

Досить інтриг навколо кандидатури нового прем'єра! Або залишаєте нинішній Кабмін, або повністю міняєте всіх. Донорам потрібна конкретика!

У Вашингтоні Порошенка "чекають не з порожніми руками, а з конкретними результатами і пропозиціями". Наприклад, що Україна може запропонувати для більшої безпеки в Європі? Будь-які інші корисні ініціативи тільки вітаються! Як відомо, візит президента запланований на кінець березня.

Кожен день невизначеності приносить Україні колосальні збитки. На "політичні ігри" в країни просто немає часу

Євросоюз переживає найбільш гостру кризу з часів свого створення. Сьогодні вся увага - до виборів у Німеччині й наскільки Меркель витримає випробування біженцями.

Українські політики чомусь значно переоцінюють важливість України перед міжнародним співтовариством. Ніхто не розуміє, хто стане наступним президентом США, тому фінансові структури також зайняли вичікувальну позицію. Ризикувати ніхто не збирається.

Україні треба більше розраховувати на ЄС, у США "починається важкий період". Якщо міжнародні донори припиняють співпрацю з Україною, то це є додатковим сигналом для інших інвесторів. Кожен день невизначеності приносить Україні колосальні збитки. На "політичні ігри" в країни просто немає часу.

Особисті висновки: на виконання взятих на себе зобов'язань і реального прогресу в України залишається часу рівно до січня 2017 року. Точніше, до вступу на посаду наступного президента США.

Відразу після інавгурації йому або їй на стіл в Білому Домі ляже тека "ефективність співпраці з Україною". Після чого будуть остаточно розставлені пріоритети.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі