Юля не читала Конституцію - Чорновіл

Це про Юлю і про те, як може політик так пустопорожньо говорити приємні людям речі, за якими нічого нема

Шкода, що Юля, яка на 112-му каналі говорила багато правильних речей, які я підтримую, фактично підтвердила, що не читала Конституцію. Вона запропонувала зібрати всіх депутатів, хто проти уряду, створити нову більшість і проголосувати знову за його відставку. На питання журналістів, як же бути з нормою, що до питання щодо недовіри прем'єру знову можна повертатися лише на наступній сесії, Юля відповіла: ми застосуємо процедуру одноразового відступу від Регламенту.
Так от, все значно гірше. Ця норма не в Регламенті, а в Конституції, а саме - частина 2 статті 87:

Стаття 87. Верховна Рада України за пропозицією Президента України або не менш як однієї третини народних депутатів України від конституційного складу Верховної Ради України може розглянути питання про відповідальність Кабінету Міністрів України та прийняти резолюцію недовіри Кабінету Міністрів України більшістю від конституційного складу Верховної Ради України.
Питання про відповідальність Кабінету Міністрів України не може розглядатися Верховною Радою України більше одного разу протягом однієї чергової сесії, а також протягом року після схвалення Програми діяльності Кабінету Міністрів України або протягом останньої сесії Верховної Ради України.

Це про Юлю і про те, як може політик так пустопорожньо говорити приємні людям речі, за якими нічого нема.
Але не кращі, а може й гірші ті, хто так зверхньо й цинічно прирекли нас на ще понад півроку застою. Вони добре знали саме цю позицію Конституції.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі