Гризлов привіз Порошенку чолобитну від Кремля

Путін борсається у цій трясовині так, що його засмоктує дуже швидко

Щодо таємничого візиту Бориса Гризлова у Київ.

Нічого таємничого і конспірологічного в ньому немає. Це, зрозуміло, ніякий не візит шантажу з ультиматумом Порошенку, як це намагаються представити ряд українських аналітиків. І реакція українського президента це дуже добре показала. Навіть якщо і відбулася його зустріч з Гризловим, то тільки після того, як він вирішив нагальні українські проблеми, що турбували його в той конкретний момент. Весь цей час кремлівський емісар зі своєю "чолобитною" нудився у приймальні в очікуванні. А привіз він саме "чолобитну" з вельми принизливими для Кремля пропозиціями про розв'язання ситуації на Донбасі перед черговими переговорами в Мінську.

Лукавство вже настільки "шите білими нитками", що нічого, крім посмішки не викликає


При цьому, я не сумніваюся, що оформлені вони все одно були таким чином, щоб підкреслити "миротворчу" позицію Москви. Проте це лукавство вже настільки "шито білими нитками", що нічого, крім посмішки не викликає. Впевнений, і у Порошенка теж. Не так страшні для Путіна сьогодні низькі ціни на нафту, як їхня "хімічна реакція" у зіткненні з санкціями. Питання зняття західних санкцій з Кремля - це для нього питання зайвих декількох років контролю над територією РФ і перебування при владі.

Путін гарячково намагається схопитися за будь-яку гілочку, яка, на його думку, допоможе йому вилізти з цього болота. При цьому, борсається він у цій трясовині так, що його засмоктує дуже швидко, і якщо сьогодні ще вільні руки, то завтра залишиться одна голова.

А чому саме Гризлов? Та в тому то й справа, що байдуже чому. По старій пам'яті. В "Помаранчеву" революцію вийшло, може і зараз вийде. Кадрів у Путіна немає. Коло довірених осіб вузьке й замкнене. Кооператив "Озеро".

Павло Мєзєрін, спеціально для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі