Навіщо московитам щоденні напади на українські позиції

Мені видається, що російські провокації мають одну мету - викликати в українців (як народу, так і частини політикуму) враження, що мінські угоди безглузді і принизливі, що виконує їх тільки українська сторона - на шкоду собі.

Знову повідомлення про нічну атаку на сході. Ви замислювалися, навіщо московитам потрібні ці щоденні напади на українські позиції? Адже абсолютно зрозуміло, що ані до серйозної зміни кордонів псевдодержавних утворень, ані до значних і славних перемог російського зброї ці події привести не можуть за визначенням. Тоді - навіщо марно класти людей день за днем? Навіщо постійно потрапляти у звіти ОБСЄ як сторона, котра винна у зриві угод про припинення вогню?

Версію, що мова про сепарів, які вийшли з покори і самокеруються, я всерйоз розглядати не готовий. По-перше, тому, що всіх сильно самодіяльних і незалежних московити давно одягли у дерев'яні макінтоши. По-друге, це пояснення не дає відповіді, а на фіга таке потрібно сепарам? Версії про необхідну для оперативного планування розвідку боєм або про підтримання мінімально необхідного військам рівня ненависті до супротивника (варіант- бойової готовності) мають право на існування, але переконливими не здаються. Все ж, у моніторингової місії ОБСЄ зір значно покращився і порушення частенько у звітах відзначаються, що дає європейським політикам підстави посилювати тиск на Плешнера.

У моніторингової місії ОБСЄ зір значно покращився

Мені видається, що російські провокації мають одну мету - викликати в українців (як народу, так і частини політикуму) враження, що мінські угоди безглузді і принизливі, що виконує їх тільки українська сторона - на шкоду собі. Як ми вже бачили, настрої такі призводять до того, що суспільство починає тиснути на політиків, щоб і ми перестали виконувати свою частину угод - як з тим же голосуванням з децентралізації. У разі успіху цього плану у московитів відкриються нові дипломатичні можливості. Мотивуючи тим, що мінський процес заблокували українці, вони можуть домагатися скасування санкцій. Не факт, що це спрацює, але цілком можна спробувати

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі