Володимир Волков
Український громадський та політичний діяч, Голова державного комітету рибного господарства України. Активний учасник подій на Євромайдані та один з ініціаторів відновлення Національної гвардії України та Української військової організації.
26.03.2015

Четверта хвиля мобілізації, останній шанс для козаків!


Нарешті в державі з'явився суттєвий привід для об'єднання всіх існуючих організацій козаків. В Міністерстві оборони України був складений універсал(план дій) консолідації Українського Козацтва. В рамках четвертої хвилі мобілізації для забезпечення обороноздатності держави та на виконання протоколу загального зібрання козаків(козацького кола) й рішень Ради Старшин почалося формування козацького підрозділу — полку, роти, взводу, відділення? Життя покаже, скільки козаків згодиться зробити перший козацький український підрозділ в складі Міністерства оборони.
Українське Козацтво – це дисциплінована організація українського народу, споконвічна форма його самоорганізації та самозахисту в лихоліття. Українське Козацтво завжди ставало на захист національних прав і свобод українського народу, що споконвіку базувалися на Звичаї та Звичаєвому Праві і є джерелом формування сучасної Української державності. До нашого часу, не зважаючи на тривалий процес розкозачення і денаціоналізації українців, живий ланцюг спадковості Українського Козацтва ніколи не переривався. У наш час козак – це українець – представник окремої верстви українського суспільства (кшатрій): воїн, політик, адміністратор, тобто захисник та управитель Українського народу. На сьогодні Українське Козацтво – це козацький громадський рух, що об'єднує козацькі організації, які стоять на засадах охорони Української Держави, виступають за суверенність і за фізичну й духову волю України, соборне співжиття і співпрацю українців в Україні та діаспорі, відкидаючи взаємну внутрішню боротьбу, як найбільше зло і шкідливе явище в житті українського народу, завжди пам'ятаючи про те, що Українське Козацтво є власністю цілої нації, а не окремої її частини, партії чи групи. Усвідомлюючи виклики та загрози, що нині постали перед Україною та Українським Козацтвом, зокрема такі, як: 1. Жорстке подавлення і спроба знищення козацької ідеї та козацького духу в ментальності українського народу. 2. Агресивна деукраїнізація всіх сфер суспільного життя. 3. Грубі порушення прав людини, переслідування опозиції, руйнування демократичних засад, програм та систем розвитку Українського Козацтва. 4. Безпрецедентна корупція вищих посадових осіб на тлі зростаючого зубожіння переважної більшості громадян та поглиблення соціальної нерівності. 5. Системне використання силових структур для заборони та розгону мирних зібрань громадян, для безпрецедентного рейдерського захоплення підприємств та бізнесу. 6. Здійснення державної кадрової політики не за фаховими принципами, що позбавляє перспективи переважної більшості українців брати участь в управлінні своєю країною, а козаків – сумлінно служити своїй державі. 7. Нездатність влади побудувати розвинуту інвестиційно привабливу економіку з прозорими і справедливими правилами ведення бізнесу. 8. Створення передумов для масового обезземелення селян та остаточної руйнації українського села. 9. Стримування, всупереч прагненню більшості українських громадян, України від Європейської інтеграції. 10. Бездарна державна політика у сфері національної безпеки, загарбницький захват українських територій та перебування іноземних військ на території України. 11. Системні дії, спрямованні на заборону звичаєвого права українського народу на козацький спосіб життя, знищення української мови, козацької спадщини, історії та культури.
Тільки виходячи з засад національної демократії та історичної відповідальності Українського Козацтва перед українською нацією і державою й бачучи сконсолідованими національно-демократичні сили та злагоду в суспільстві, ми зможемо реалізувати прагнення козацької громади та громадян України . Також, якщо зважати на спільну ідеологію та мету діяльності козацьких організацій, спільність наших прагнень та виконувати волю членів наших спільнот, зможемо захистити нашу державу від загарбницьких дій Російської Федерації та імперських сценаріїв фашиста-Путіна. Ми, козаки, маємо своїми діями стати позитивним прикладом для всіх патріотичних сил України, зупинити процес демонтажу української державності, заперечення історичних звичаєвих прав Українського Козацтва, руйнування форм козацького самоврядування, історичних, патріотичних, господарських та культурних традицій, які відбуваються в нинішній час.
Українська козацька Держава "3-го Гетьманату" постане шляхом перемоги України від загарбницької навали з боку Російської Федерації та явною перемогою національно-демократичних сил.
Ми, представники козацьких спільнот заявляємо про об'єднання зусиль наших організацій у формуванні потужної сконсолідованої козацької сили першого національного козацького підрозділу і від нас козаків залежить, чи буде це бригада, полк, рота, батальйон, взвод чи відділення.
Слава Україні! Слава Українським Козакам!

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі