Два чудовиська

Путінський режим - це чудовисько, чиїм материнським молоком став кадебістсько-радянський світогляд його очільників. Воно швидко перетворюється на теперішню модифікацію сталінізму з новітнім "вождем народів" на чолі.

Цей монстр не визнає іншодумства, права людини на свободу. Учора він убив Бориса Нємцова, завтра так само холоднокровно знищить будь-якого іншого опонента Путіна.

Карикатура Андрія Левченка

Чудовисько не зважає на міжнародне право. Рік тому воно анексувало Крим, нині зруйнувало Донбас. Завтра за можливості загарбає Маріуполь чи Харків, поповзе нести смерть і руїну в Молдову чи Латвію. Монстр викрав і поволі, без жодних емоцій вбиває Надію Савченко – як і належить бездушній хижій тварині.

За останній рік це чудовисько встигло зростити іншого, не менш небезпечного монстра – теперішнє російське суспільство. Потоками отрути ллється звідти ненависть до України, політичних опонентів новоявленого "вождя народів" та усього цивілізованого світу. Сформована на традиціях ще Золотої орди глибинна потреба облизати царський чобіт, майже тотальна відсутність свободолюбства та жорстокість роблять цього, другого монстра зручним для швидкого зомбування та цькування неугодних.

Фото Іллі Варламова

Убивство Бориса Нємцова показало, що два чудовиська тепер взаємозалежні. Вони доповнюють і підживлюють одне одного. Це величезна небезпека для тих небагатьох росіян, які ще сміють не любити Путіна і вишли сьогодні на жалобну ходу. Це загроза для усього навколишнього світу. Монстри стають агресивнішими та непередбачуванішими. Потреба зупинити путінську Росію - дедалі очевиднішою.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі