Турецька мудрість Ердогана

Турецька поліція заарештувала понад 30 журналістів, менеджерів та інших медійників, після обшуків в офісах загальнонаціональної телекомпанії та газети.

Ці медіа пов'язують із головним опозиціонером країни Фетхуллахом Ґюленом. Обшуки провели у Стамбулі та ще 12 турецьких містах.

Що тут можна скеазати?

Мудрий Ердоган правильно вирахував час, коли МОЖНА "шльопнути" чергову порцію конкурентів. У Європі і США, звісно, будуть "занепокоєні", але так як американці вимушені займатися повними безумцями, - ісламістами і путіністами, - Ердогану все проститься. Це нам не якийсь там Янукович, який туди-сюди рипався. Ось що значить країна з постімперською елітою. (Правда, Ататюрк мабуть всіх опозицінйних журналістів давно б перевішав, на відміну від софт-ісламік павер, але то вже таке).

Турецька еліта зараз те саме, що й китайська - просто адекватні люди. Але у світі непритомних це вже багато. Наприклад, Анкара підписала меморандум з росіянами про ще один газогін типу "Блакитний потік" з Росії до Туреччини для подалього експорту в Європу. Фінансування всього цього турецького щастя має має лягти на російський народ (якщо взагалі щось побудують). За свої кровні турки будуватимуть ТАNAP, що дозволить переключити каспійські вуглеводні на Туреччину. (Те саме роблять й китайці. Підписують меморандуми, щоб російський народ фінансував китайське щастя - "Силу Сибіру". При цьому ресурси Центральної Азії фактично вже під Пекіном і саме там їхнє головне енергетичне джерело). Ну хіба не молодці?

Турки та китайці використали тягу росіян до кримської купелі та антрацитових копанок, щоб отримати колись російсьйскі регіони впливу багаті на енергоносії. Нам тут немає на що ображатись, треба вчитись.

Ті ж турки вже років зо десять не дають згоди на пропуск скрапленого газу через Босфор в Україну, натомість розказують історії про братьський кримськотатарський народ. (Можливо, пунтк про блокування України вкладений в ціну російського газу для Туреччини або якісь неформальні домовленості ). І після цього наші журналісти та політологи не зупиняються розказувати за " Туреччину як нашого стратегічного партнера ". Ви можете собі уявити, щоб в Туреччині про нас говорили добре, якби ми щось їм блокували та розказували про братський курдський народ? Я не дуже. Може, Ердоган й тут правий - іноді треба цю журналістську публіку трохи притискати.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі