Павло Жебрівський
Голова політичної партії Українська Платформа Собор, народний депутат України IV, V, VI скликань.
02.06.2014

Звернення до новообраного Президента України

Цими днями Центральна виборча комісія оголосить офіційні результати виборів Президента України. А вже наприкінці тижня, після інавгурації, Україна отримає легітимного главу держави.

Безумовно, слід порадіти з приводу того, що громадяни виявили неабияку волю до змін у державі, обравши Президента вже в першому турі. Кредит довіри надано. Головне на нинішньому етапі – не повторити помилок минулих літ. А для цього, на моє переконання, учасникам політичного процесу необхідно піти назустріч один одному – і почати працювати над, фактично, створенням нової держави.

По-перше, в умовах фактичного занепаду в усіх сферах суспільного життя, учасники політичного процесу, окрім критикантства та вимог контролювати дії нового очільника держави, зобов'язані долучитися до спільної роботи над ефективним впровадженням реформ.

По-друге, новообраний Президент України має відчути відповідальність за усі зміни, які в найближчий час відбуватимуться в нашій державі і співпрацювати із готовими до роботи політичними силами і громадськими організаціями. Для усвідомлення своєї місії, очільник держави має змогу запросити до спільної роботи справжніх професіоналів та фахівців, дистанціювавшись від призначень на посади за політичним критерієм.

Нижче наводжу текст звернення делегатів з'їзду політичної партії Українська Платформа Собор до новообраного Президента України

ЗВЕРНЕННЯ

ДЕЛЕГАТІВ ХХІ НАДЗВИЧАЙНОГО З'ЇЗДУ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ УКРАЇНСЬКА ПЛАТФОРМА СОБОР ДО НОВООБОРАНОГО ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ

25 травня громадяни України в першому турі президентських виборів обрали легітимного Президента. Вже вкотре за останні півроку, перебуваючи у непростих умовах, українці довели, що здатні консолідувати свої зусилля заради збереження єдиної соборної держави. Громадяни продемонстрували патріотичний дух та щире прагнення до змін в Україні.

Українська Платформа Собор вітає вибір українського народу! Сьогодні новообраний Президент отримав потужний кредит довіри від українського виборця. Однак, на відміну від революційних подій 2004 року, нині громадяни очікують не нового месію, який вирішить всі їхні проблеми. Українці сподіваються побачити на найвищій посаді державного діяча, який стане законодавцем реформ та рушієм змін в країні.

Українська Платформа Собор закликає нового Президента України задати темпоритм реформ в усіх сферах суспільно-політичного та економічного життя нашої держави. Окрім наведення ладу у силовому блоці, українці очікують суттєвих зрушень в економічній сфері, реформу ЖКГ, змін у медичній системі, ефективну судову реформу тощо.

Українська Платформа Собор закликає новообраного Президента якнайшвидше ініціювати дострокові парламентські вибори. Дострокові вибори мають стати інструментом понесення політичної відповідальності для народних депутатів Верховної Ради 7-го скликання.

Українська Платформа Собор закликає усі політичні сили, які сповідують унітарність, цілісність і європейський вибір України, не залишатися осторонь у проведенні реформ. Політичні партії та громадські організації мають відчути спільну відповідальність за долю України та об'єднати свої зусилля разом із Президентом для наведення порядку в державі.

Вперше ми закликаємо політичні партії, громадські організації та новообраного Президента створити спільний майданчик для запровадження нагальних реформ. Адже часи популізму минули - сподіватися та очікувати, що хтось інший без нашої безпосередньої участі зможе зробити країну кращою марно.

Обов'язок Президента на цьому етапі – сформувати потужну команду фахівців із представників різних суспільних сил, які готові працювати задля незалежної, соборної України.

Керуючись вищезазначеним, Українська Платформа Собор готова взяти участь у такому діалозі та запропонувати власне бачення і програму дій у кожній галузі суспільного життя. Наші фахівці готові долучитися до процесу та об'єднати зусилля у спільній роботі над реформами, які запроваджуватиме новообраний Президент України.

Запрошую читачів до дискусії на мою сторінку у Facebook.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі