Рецепт Київського торту і його склад. Мудрості народній присвячується…

Рецепт Київського торту (за Костянтином Петренком, вічна йому пам'ять…): 10 яєчних білків збити в густу піну, потім, безперервно збиваючи додати 200 грамів цукру, потім обережно поступово (щоб тісто не осіло) додати 40 грамів пшеничного борошна. В готове тісто додати 150 грамів злегка обсмаженого індійського горіха (кеш'ю). Розділити тісто на 3 рівні частини, розлити в 3 тефлонові сковороди і випікати в духовій шафі 4 – 5 годин при температурі 80 – 90 градусів. Якщо немає тефлонових сковорід – можна використати звичайні, застеливши пекарським пергаментом. Для крему: зварити сироп з 200 грамів цукру та 50 грамів води, остудити, збити з 400 грамами масла вершкового. Розділити навпіл. Половину використати для змазування коржів між собою. У другу половину додати 30 грамів какао – порошку "золотий ярлик", потім, продовжуючи збивати, поступово, щоб крем не звернувся, додати 15 грамів коньяку. Цим кремом намазати торт зверху та з боків. Боки можна задекорувати кришкою з коржів. Рецепт перевірений, користуюсь багато років, чого і вам, шановні читачі, щиро бажаю. Адже зараз це єдина можливість скуштувати справжній Київський торт - берусь стверджувати на правах корінного киянина. Чому єдина? А ось чому…

Склад київського торту виробництва РОШЕН (за інформацією, отриманою телепрограмою "Знак якості" 4 – 5 років тому від професійних дегустаторів з Київського Харчового інституту): меланж яєчний, спред, крохмаль, арахіс, борошно, підсолоджувач, окислювач, стабілізатори, консерванти, посилювач смаку, какао знежирене, соєвий летицин, барвники харчові, ароматизатор конячний ідентичний натуральному.

Задача для уважних: знайдіть щось спільне між рецептом і складом торту.

Одночасно були перевірені Київські торти інших підприємств-виробників. Результати – не кращі. Різниця лише в тому, що їх власників не обрали (принаймні – поки що) Президентами України.

Отож, маємо пильнувати, якщо вже вибрали…

В мене немає готової відповіді, чому так сталось (маю на увазі вибори)…

Основні версії:

  1. В продукцію РОШЕН додається якась таємнича речовина, яка виносить споживачам мозок і викликає швидке звикання до власника бренду.
  2. У шановних співвітчизників, які несподівано позбулися ярма, з незвички почали чесатись шиї, спонукаючи якнайшвидше одягти нове ярмо і повернутись до звичного комфортного стану.
  3. Політична реклама і "соціологічні дослідження" спроможні у найкоротший термін давати метастази в мозок пересічного глядача.

Чи відбудуться дострокові парламентські вибори? Не знаю. Адже практично вони можуть відбутися щонайменше за 4 місяці. За цей час ейфорія від обрання Порошенка остаточно розсіється, наступить чергове гірке похмілля, таке характерне для нашої новітньої історії. Порошенко втрачатиме підтримку куди швидше, ніж Ющенко. По перше тому, що громадяни вже мають гіркий досвід правління Ющенка. По друге – тому, що Ющенко не був олігархом (принаймні – на час обрання президентом), а отже – теоретично міг би і виконати вимоги майдану. Більшість з нас занадто довго в це вірила…

Які саме вимоги майдану здатен практично виконати Порошенко? Чи можна сподіватись від олігарха, що він продасть реально, а не фіктивно, свій бізнес за півціни (в умовах війни більше за нього не отримаєш)? Досвід маємо - при Ющенку, вступаючи на дерслужбу, він передав активи батьку. Тепер у нього ширше поле для маневру – можна "продати" бізнес синові. Чи можна таким чином відділити бізнес від влади? Чи можна сподіватись від Порошенка люстрації держслужбовців, якщо при цьому йому доведеться люструвати всіх своїх родичів, друзів, союзників, компаньйонів? Чи забезпечить Порошенко рівність громадян перед законом, справедливий, незалежний суд в Україні, ризикуючи втратити свої підприємства через рішення такого суду? Чи віддасть він владу добровільно, без фальсифікацій, коли його президентський термін добігатиме кінця? Схоже, що питання риторичні. Дуже хочеться вірити в казку. Але вік вже не той…

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі