Щодо заяв кандидатів в ПУ відносно оборони

Враховуючи складну ситуацію в державі, спровоковану військовою агресією РФ через діяльність диверсійних терористичних груп, економічні та інформаційні інструменти, гостро постає питання позиції політиків щодо способів та засобів виходу з цієї кризи. Ми не можемо не відреагувати на позицію деяких політиків, які зараз змагаються за президентську булаву,

Так, Петро Порошенко під час дебатів на Першому національному заявив, що збирається повертати окупований Російською Федерацією Крим мирним шляхом, без використання армії, проведення військових операцій. Нас дивує така позиція, рівно як і позиція відносно заборони Комуністичної партії, яка відкрито підтримує терористів, які орудують на Донбасі та захищає позицію держави-агресора всередині суверенної України.

Враховуючи те, що Москва продовжує концентрацію військ в Криму, веде відкриту боротьбу з українцями та кримськими татарами, а окупація півострова супроводжувалася активним використанням військових підрозділів РФ, замаскованих під місцеві збройні формування самооборони, ні про яке мирне звільнення Криму не може йти мови. Це не можливо хоча б тому, що на це не піде Кремль. Ми розуміємо, що розмови про мирне відновлення територіальної цілісності спрямовані на те, щоб нікого не дратувати та не втрачати виборців, проте, це не є позиція лідера держави, державного діяча. Це демонстрація відсутності позиції та некомпетентності, які будуть згубно впливати на процес протидії агресору.

Ми позитивно ставимося до ідеї самоорганізації громадян протидії територіальним зазіханням з боку РФ. "Рух опору" – ще одина бутафорна організація створена кандидатом на посаду ПУ Ю. Тимошенко. Мусимо констатувати факт, що жодної фактичної користі в плані протидії агресії від нього поки що нема.

Разом з тим, насторожує те, що основні його задекларовані та оприлюднені засади суперечать принципам військової науки і навіть статуту ЗСУ та свідчать про некомпетентність організаторів цього руху, який забезпечив лише саморекламу конкретній людині та будується на принципах чіткого егоцентризму однієї людини.

Нагадаємо, що Юлія Тимошенко також обіцяє повернути Україні Крим. Враховуючи пасивність цієї структури, ми можемо припустити, що при наявності реальної структури і живої фізичної сили, ця організація готується не скільки до захисту країни, скільки до забезпечення результату на виборах, у разі появи можливості чинити силовий вплив на процес підрахунку голосів. Кілька яскравих прикладів продемонструвала попередня влада.


ініціатива "Український Щит"
Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі