Павло Жебрівський
Голова політичної партії Українська Платформа Собор, народний депутат України IV, V, VI скликань.
12.05.2014

Не зброєю єдиною

Псевдореферендум, який пройшов 11 травня, безумовно, є нелегітимним.

Без сумніву, цифру явки "намалювали" таку, як потрібно, з усіма мислимими і немислимими порушеннями, але…напруга на Донбасі не спадає.

Достатньо велика кількість людей не хоче вірити українським ЗМІ і залюбки сприймає будь-яку дурню із російського ТБ. Янукович і Ко продовжують фінансувати і дестабілізовувати ситуацію. Фашистський режим Володимира Путіна постачає зброю і найманців. Рінат Ахметов торгується.

Велика кількість жителів регіону деморалізовані і не розуміють, що відбувається. Спроба через Ахметова-Таруту стабілізувати ситуацію на Донбасі – так як на Дніпропетровщині через Ігоря Коломойського – провалилася в зв'язку із небажанням пана Ахметова бути повністю на проукраїнських позиціях.

Лише одна АТО спокою і ладу на Донбасі не принесе.

Тому, на мій погляд, дана проблема потребує комплексного вирішення:

  1. АТО по знищенню терористів має продовжуватися.
  2. Центральна влада повинна призначити серйозних і патріотично налаштованих керівників на посади голів ОДА в Донецькій та Луганській областях. А також – змінити керівників міліції до районного рівня включно, відкликавши із запасу як місцевих правоохоронців, так і з регіонів Центральної України.
  3. Вкрай необхідно серйозна розмова та підтримка проукраїнської еліти Донбасу (більшість жителів Донбасу – за єдину Україну, але вони не агресивні та притомні , і без підтримки центральної і місцевої влади не можуть відверто висловлювати свою точку зору). Ця проукраїнська еліта не є олігархічною за своєю суттю. На жаль, за всі 23 роки Незалежності ця еліта не підтримувалась центральною владою. Донецький регіон навіть у період із 2005-2010рр. був відданий під цілковите панування Ахметова-Януковича.
  4. Не менш нагальною залишається необхідність формування батальйонів Національної гвардії із місцевих жителів.
  5. Центральній владі потрібно вести не тільки інформаційну, але й запроваджувати потужну пропагандистську роботу на теренах Донбасу.
  6. Реформи і наведення порядку в економічній царині вкрай важливі для всієї України, але в першу чергу – вони мають пройти у Донецькому та Луганському регіонах.

Тільки такий комплекс заходів може принести мир та спокій на Донбасі.

Запрошую читачів до дискусії на мою сторінці у Facebook.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі