Люблячим беркутушок. У вас когнітивний дисонанс?

http://www.youtube.com/watch?v=Nq5Sf8ak0m4 Десь там далеко на Волині

24 січня понад півтисячі здолбунівчан вийшли на акцію протесту. Люди зайшли до будівлі адміністрації та змусили заступників голови райдержадміністрації написати заяви про звільнення.

24 січня на Майдані Незалежності в Березному відбувся масовий мітинг проти дій нинішньої влади. Обурені люди зібралися висловити протест проти кровопролиття та засудили дії влади. Акція розпочалася з хвилини мовчання за загиблими в Києві. Березнівчани закликали місцевих регіоналів виходити з лав партії. І заклики вплинули. Під час мітингу свій партійний квиток здав голова бюджетної комісії районної ради Олександр Ниймет. Окрім нього, ще 11 "регіоналів" відмовилися від членства у партії. На цьому протестувальники не зупинились. Активісти увійшли в приміщення адміністрації та домоглися того, що голова райдержадміністрації Ігор Мельник та його заступник з гуманітарних питань Юрій Мадей написали заяви про звільнення. Проте згодом депутати Народної партії та регіонали не прийшли на сесію районної ради і таким чином її зірвали. З 50 депутатів були присутні лише 19. Опозиційні депутати створили народну раду та оголосили про те, що підпорядковуються Народній раді в Рівному та Києві.

Свою позицію щодо подій в Україні оприлюднили депутати міської ради Рівного на позачерговому сесійному засіданні у п'ятницю, 24 січня. Депутати прийняли рішення вимагати дострокових виборів Президента та Верховної Ради України, негайно скасувати "диктаторські" закони 16 січня, закликали представників правоохоронних органів не порушувати присягу та відмовитись виконувати злочинні накази влади застосовувати силу проти власного народу.

Близько півтисячі костопільчан прийшли з протестом під стіни Костопільської районної ради. Протестувальники безперешкодно зайшли до залу засідань районної ради. На сесії Костопільської районної ради за відставку заступника голови райради та голови районної організації Партії регіонів Василя Тильмана проголосували 26 з 28 присутніх депутатів.

У місті Сарни розпорядженням міського голови Сергія Євтушка 24 січня оголошено днем жалоби. Ввечері відбувся мітинг-реквієм за загиблими в Києві. Заступник голови Сарненської районної ради, "регіонал" Валентин Цупріян написав заяву про звільнення, яку депутати підтримали. В районі утворили Народну раду та відкликали повноваження райдержадміністрації.

Рівненська районна рада прийняла рішення відкликати усі повноваження, які делеговані державній адміністрації. Рішення підтримали усі присутні 43 депутати. Депутати створили народну раду, та засудили дії міліціонерів у Києві. А депутатська група "За соціальну справедливість", яка була союзником регіоналів, розпустилася.

Понад двісті людей у Гощі на Рівненщині прийшли вимагати відставки керівництва району. Депутати Гощанської районної ради підтримали рішення про створення Народної ради. Окрім того, один із заступників голови Гощанської райдержадміністрації Сергій Марчук написав заяву на звільнення. Депутат від комуністичної партії Олександр Форманчук спробував покинути зал засідань, однак гощанці заблокували двері. Щоб не голосувати проти регіоналів, комуніст Форманчук написав заяву про складання депутатських повноважень. Крім того, було оприлюдено заяву 4 депутатів Партії регіонів про їхній вихід з фракції.

В Острозі відбулося позачергове засідання депутатів, на яке прийшли всі небайдужі жителі міста. Голова районної адміністрації Василь Дума заявив, що призупиняє своє членство в Партії регіонів, однак не написав заяву про відставку. Мешканців міста це обурило, адже призупинення членства – це не вихід з партії, а сам Дума чіпляється за владу з усіх сил.

У місті Дубно може з'явитися вулиця Героїв Майдану як знак боротьби за демократію в Україні. Таку думку висловлюють громадські активісти, що беруть участь в протестних акціях. 28 січня відбулось засідання депутатів Президії Дубенської районної ради. Головною метою зібрання Президії стало обговорення створення Народної ради та її виконавчого апарату в Дубенському районі. Як заявили опозиціонери, нове депутатське об'єднання Народна Рада відкрите для депутатів, які визнають рішення Народного віча у Києві та поділяють демократичні переконання. Остаточно про формування нової депутатської більшості планується повідомити на сесії 31 січня, в п'ятницю. У свою чергу, голова Дубенської РДА Руслан Сивий повідомив, що він визнає новостворену міжфракційну депутатську групу "Народна рада Дубенщини", адже до нього входять обрані народом депутати. Тому, на його думку, виконавчий апарат Народної ради має відображати позицію обраної народом більшості депутатів. А також повідомив, що в його апараті не буде членів Партії регіонів.

Станом на 28 січня мітингуючими були мирно зайняті Радивилівська та Демидівська районні ради. Керівниками були написані заяви на звільнення. Депутати скликають засідання сесій. Ради були зайняті мирно, супротиву зі сторони влади та міліції не було.

http://www.volyn.rivne.com/ua/2997 Повстали села та містечка. На Рівненщині виганяють ставлеників Януковича

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі