Veresen
Економіст з міжнародних економічних відносин. Тема захищенної наукової роботи - "Пороги міжнародних ринкових відносин в науці" (на німецькій мові).
05.01.2014
12

Син Богородиці

_______________________________________________________________________

"Третя ріка, Гіпаніс, витікає також (як і Дністер-Тірас - авт.) з Скіфії і пливе з великого озера. Це озеро цілком правильно називається "Матір'ю Гіпаніса. Довкруг того озера пасуться дикі коні білої масті".

________________________________________________________________________

Геродот, як відомо, жив у V сторіччі до нової доби. Його опис Скіфії був здійснений раніш середини цього сторіччя. У четвертій книзі "Історії", яка має назву "Мельпомена", у главі 59 Геродот називає імена богів, яким моляться скіфи.

Найбільше скіфи шанували Гестію. Γ'Εστια - дочка Кроноса (Час) і Реї (Magna Mater Diorum), богиня домашнього вогнища, заступниця домівки і сім'ї. В Житомирській області Богині домашнього вогнища присвячена назва "Висока Піч". У давніх греків побутував вислів: "Танцювати від Гестії". В українців аналогічний вислів: "Танцювати від печі".

Свідчення Геродота про найбільшу молитву і найбільшу шану "скіфів" богині (Геродот називає богиню Табіті - небесна сила, яка спонукає до руху) - назва "Україна" і назви, присвячені Богині в Україні, від найвищої гори Говерли до ріки Десни.

Південний Буг (Гіпаніс, Бог, Дівун) витікає з "озера" (місцевості), яка нині має назву ТЕО-ФІ-ПОЛЬ - місто Зародження Бога (місто Богордиці). Дослідники опису Скіфії Геродота скаржаться на те, що сам Геродот не назвав "скіфського" імені Геракла. Навіщо було називати його ім'я, якщо "ріка Геракла" витікає з Теофіполя! Його імя - Бог, Дівун, Ладижин, Микола(їв) - син Богородиці. Син Богородиці - Бог (Дівун). Назва "Hi-phanis" найкраще пояснює ім'я Бога (Південного Бугу).

Малого мене мама підвела за руку до Красного кута світлиці й сказала перед образом: "Він - наш Бог!" - Микола Угодник.

_________________________________________________________________________

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі