Український поляк пан Станіслав Костецький – ХТО ВІН?

Відповідь на це запитання прагнуть отримати більшість громадян України польського походження, в першу чергу ті, які прямо чи опосередковано мали спільні справи з паном Станіславом.

Станіслав Іванович – розумний, креативний, творчий, відданий своїй нелегкій справі чоловік. Таке уявлення не залишає свідомість згаданого прошарку населення вже досить тривалий час, оскільки протягом багатьох років пан Костецький не покладаючи рук прагне покращити життя, але не своє, а життя тих, хто вважає себе поляком.

Свідченням такого розуму, креативу та наполегливої праці є лишень те, що звернувшись до Станіслава Івановича, наприклад з проблемою в отриманні "Карти поляка" чи труднощами в оформлені візи до Польщі, пан Костецький без будь-яких проблем, звісно за певну суму "умовних одиниць", "віддано" підійде до її вирішення, при чому настільки "віддано", що навіть не звертатиме уваги на відсутність польського коріння, трирічної участі в житті громадської організації, знання мови та традицій і навіть вашого етнічного походження, головне щоб "умовні одиниці" були альтернативними цій "відданості".

Здається все просто і зрозуміло, є люди з проблемами, є потрібні зв'язки в посольстві, є результат – "умовні одиниці", ну і звісно розумний підхід. Але де ж тут "креатив"? А "креатив" полягає в тому, що отримуючи ці самі "умовні одиниці" Станіслав Іванович отримує додатковий прибуток, за який вряд чи звітується відповідним органам і тому, нашим знайомим, було створено ТОВ "Українсько-польський туристичний сервіс" - такий собі пункт "відмивання брудних грошенят" не лише своїх, а й "чужих", звісно за певний відсоток. І як результат вдалого застосування "креативу" маємо: офіційний дохід та авторитет серед "чужих", вибачаюсь "своїх" постійних клієнтів з числа керівників полонійних структур.

Іншим прикладом "творити благо" для вітчизняної полонії, є "творча" майже 2-ох річна робота пана Станіслава по створенню в Україні політичної партії за національною ознакою під назвою "Партія поляків України". Але ж відразу виникає ряд питань, чи достатньо лише однієї "творчості"? Чому саме "творчо", а не "віддано"? А де ж "креатив"? Дійсно, виникає безліч не лише питань, але й роздумів та припущень, – "кому вигідна партія", "хто стоїть за Костецьким", "невже це офіційна Польща", адже подібного роду проект є набагато серйознішим, порівняно з "туристичною галуззю" пана Костецького. Чи не так? Чи не вже пан Костецький не міг вдало застосувати "розум", наявний "креатив", ту саму "відданість" в решті решт? Звісно міг.

Відшукати відповіді на ці питання складно, оскільки і проект з партією сам по собі нелегкий. Проте, аналізуючи наявні факти, пов'язані з 2-ох річною реалізацією цієї ідеї, навівається думка, що Станіслав Іванович Костецький умисно не поєднує "розум", "відданість" і "креатив" в комплексі із "творчістю", оскільки цей "комплекс" призведе до значного зменшення наявних у пана "умовних одиниць", а він ой як не полюбляє з нами розставатися.

Розмірковуючи по сучасному, та беручи до уваги практику інших сучасних політ-проектів, ми бачимо, що окрім ідеї та електорату, якого у пана вистачає завдяки його "креативу", необхідно також мати відповідну спонсорську підтримку, адже належне фінансування не полягає у витрачанні на "хабарі" для вирішення тих чи інших питань ні. Воно полягає наприклад в оплаті орендованого приміщення, послуг кваліфікованих спеціалістів-політологів, піар-менеджерів та іншого персоналу, не кажучи про наявність елементарної оргтехніки. А що ми маємо? А маємо ми нічого, і нічого мати не будимо. Як це не смішно, але говорити про такі великі речі, у нашому випадку, здується безглуздо. Чому? Та все тому, і всі ми з Вами були свідками як на етапі створення партії пан Костецький "достойно" організував з'їзд делегатів, який здається був першим та єдиним. А що ж під час з'їзду? А під час з'їзду наш вельмишановний Станіслав Іванович "творчо", ой як "творчо", виступав перед аудиторією. Як він захоплюючи розповідав про перспективи партії, підтримку цього проекту окремими політичними силами, наявності відповідних фінансових ресурсів, у вигляді зацікавлених спонсорів та безліч впливових зв'язків, при цьому акцентувавши увагу лише на необхідності активної роботи присутніх зі збору підписів громадян в підтримку партії, і все.

І що, що ми наразі маємо? Де ж ті окремі політичні сили? Де ресурси? Де впливові зв'язки та спонсори? А їх не було, немає і ніколи не буде, бо люди з розумом, в тому числі і поляки, відразу знайшли відповідь на питання ХТО ВІН?!  А ми з вами не змогли відповісти, і в результаті маємо те, що на протязі майже 2-ох років пан Костецький і надалі "творчо" всім вкладає у вуха, що документи на реєстрації і лишилось зовсім трошки почекати. І я переконаний, і запевняю Вас, що це "трошки" почекати ми ще будемо чути і чути. І чути це ми будимо до тих пір, доки, в решті решт, самі не з'ясуємо ХТО ВІН? - такий собі український поляк пан Станіслав Іванович.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі