Андрій Калахан
Християнин. Соціал-націоналіст. Журналіст і блогер. Депутат Луцької міськради
04.04.2013
5

Як волинські тушки-олігархи підносять патрони регіоналам-путчистам

Вже півроку як відгриміли вибори до парламенту. Зокрема і на Волині. Тут у більшості мажоритарних округів перемогли місцеві і не дуже "хлопці-олігархи" - Ігор Палиця, Ігор Єремеєв, Степан Івахів та Сергій Мартиняк.

Вибори закінчились, а з ними і обіцянки волинських олігархів на кшталт "У "Регіони" не піду".

І справді, у "регіони" ці суб'єкти формально не пішли. Але фактичними своїми діями у найпринциповіших питаннях вони стали вірними союзниками Партії регіонів. Можна згадати голосування за призначення Азарова прем'єром чи Соркіна головою Нацбанку. 

У публічних заявах від цих "тушок-олігархушок" найбільші порції критики чомусь дістаються представникам опозиційних сил.

Таких нардепів в народі прийнято називати не інакше як "тушки".

І ось сьогодні, 4 квітня народні депутати Степан Івахів, Ігор Єремеєв та Сергій Мартиняк вкотре показали своє справжнє обличчя.

Вони дружно взяли участь у "путчі на Банковій" разом із Партією регіонів, комуністами та іншими позафракційними "тушками".

У Інтернеті є яскравий відеодоказ:



По центру зали, де зібралися провладні нардепи, сидять Мартиняк, Івахів та Єремеєв. Із трибуни лунає: "Хто не зареєструвався, будь ласка, підійдіть на реєстрацію. Ну є такі, що не розписалися". При цих словах "волинська трійця" слухняно встає зі своїх місць і йде до трибуни, щоб своїми підписами легітимізувати це збіговисько чи то пак путч.

Ось така дивна логіка у волинських олігархів: "У "Регіони" не піду, а з "Регіонами" - залюбки".

Події 4 квітня 2012 року дуже нагадують події початку 2000-го. Тоді пропрезидентська частина парламенту також зібралася для не в сесійній залі Верховної Ради, а у зовсім іншому приміщенні. Тільки замість приміщень комітетів парламенту на Банковій роль сесійної зали для сумнівної сесії виконував Український дім. Ці події їх очільник Віктор Медведчук назвав "оксамитовою революцією", хоча їм більше пасує визначення "оксамитове шахрайство".

Наслідком "оксамитового шахрайства" стала повна узурпація влади у Верховній Раді на користь тодішнього Президента Кучми. 

Соратники Януковича і їх приспішники вирішили грати по такому ж сценарію?

P.S. Як зазначав свого часу один із лідерів Волинської обласної організації Партії регіонів, у нас є олігархи, олігарчики та олігархушечки. Цікаво, до якого типу "регіонали" відносять лояльних їм Івахіва, Мартиняка та Єремеєва?

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі