Олександр Бригинець
Журналіст, громадський діяч, Позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО
25.02.2013
1

Попов особисто винен у порушенні закону щодо скверу ім. Стуса

Я звернувся до Генпрокуратури з вимогою  розслідувати діяльність КМДА щодо невиконання рішення Київради, вимог Держвиконслужби та постанов суду стосовно надання скверу імені Василя Стуса.

Коли йдеться про те, щоб заборонити проведення якоїсь громадської акції, то О. Попов подає в суд і забороняє їх проведення, розказуючи, як важливо виконувати судові рішення. Коли ж мова заходить про інтереси громади, і в даному випадку суд, як це не часто буває, став на її бік, влада рішення судів ігнорує.

З початку 2007 року громада Києва та святошинські громадські організації виборюють у столичної влади увічнення пам'яті Василя Стуса заснуванням скверу його імені в місцині, де він мешкав разом із своєю сім'єю.

26.02.2010 Київрада ухвалила рішення "Про присвоєння скверу імені Василя Стуса" та зобов'язала КМДА виконати це рішення. Але КМДА окрім того, що до цього часу не виконала рішення Київради, то вона ще й не виконала жодної вимоги Державної виконавчої служби України, Постанову Київського апеляційного адміністративного суду від 5 квітня 2012 року, Постанови про відкриття кримінального провадження від 20.06.2012 року, 07.08.2012 року, 20.10.2012 року, 22.10.2012 року та ухвалу Київського апеляційного адміністративного суду.

Відтак, 27.12.12 Шевченківське РГУ МВС України відкрило кримінальне провадження.

Проте минуло більше місяця, а славна міліція не може визначитися з особою – чиновником КМДА, який має понести кримінальну відповідальність за злочинні дії КМДА. Державна виконавча служба в свою чергу закрила виконавче провадження у цій справі. Тобто, жодна служба не здійснює своїх обов'язків.

Дивно те, що міліція не може встановити конкретного винного, адже очевидно, що  винен голова КМДА. Саме він через халатність чи недосвідченість не поклав обов'язків по виконанню рішення Київради на підлеглу особу. А значить залишився особисто відповідальним за цей напрямок.


Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі