Приват Банк і судові баталії (продовження)

Юрист Приват банку з грудня минуло року не може довести ні розмір виданого кредиту, ні розмір існуючої заборгованості, але ж Позичальник виявився більш обізнаним в галузі права

08 лютого 2012 року Апеляційний суд Чернівецької області став на бік Позичальника, у зв'язку з тим, що юрист Приват банку та і не зміг довести, в якій саме валюті були виданий кредит, законність та обґрунтованість наданих розрахунків,  а Позичальник в свою чергу зруйнував вщент позицію представника Банку, суд задовольнив клопотання про призначення судово-економічній експертизи.

Як зазвичай, юрист Банку заперечував щодо проведення експертизи, але він заперечував лише на емоційному рівні без правового обґрунтування.

Нагадую, що відповідно до ч. 1 ст. 143 Цивільно-процесуального кодексу України зазначено, що для з'ясування обставин, що мають значення для справи і потребують спеціальних знань у галузі науки, мистецтва, техніки, ремесла тощо, суд призначає експертизу за заявою осіб, які беруть участь у справі.

Відповідно до п. 5 Постанови Пленуму Верховного Суду України №8 "Про судову експертизу в кримінальних і цивільних справах" зазначено, що призначення судових експертиз в цивільних справах допускається як під час судового розгляду, так і в процесі підготовки до нього.

Тепер, залишилося очікувати результатів проведення судово-економічної експертизи, а може юрист Привату недаремно був противником її проведення, може за наслідками експертного дослідження з'ясуються не дуже зручні речі для Банку.

Повну розповідь можна знайти на сайті http://matsko.com.ua/

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі