Олександр Бригинець
Журналіст, громадський діяч, Позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО
18.02.2013
5

Скандальний хмарочос на вул. Юності не побудують?

Враховуючи мої неодноразові звернення щодо незаконного будівництва на вул. Юності, 8-а Державна архітектурно-будівельна інспекція України скасувала реєстрацію декларації про початок будівельних робіт зі зведення хмарочоса за згаданою адресою.

Про це йдеться у відповіді Державної архітектурно-будівельної інспекції України на моє звернення до Генеральної прокуратури стосовно проведення будівництва на перетині вул. Юності та Космічної, проти якого виступають мешканці навколишніх будинків.

Згадане будівництво розпочате у дворах житлових будинків без згоди на це мешканців сусідніх будинків. Крім протестів громади, незаконність цієї забудови не так давно підтвердила також КМДА, яка повідомила, що орендна угода забудовником була підписана незаконно, проект будівництва не пройшов необхідних експертиз – він не погоджений з Планом містобудування, а навколо майбутнього будинку відсутня прибудинкова територія.

Дозвіл на початок будівельних робіт скасований на підставі того, що забудовник, надав недостовірні дані у частині наявності умов та обмежень забудови земельної ділянки за вказаною адресою.

Звичайно, тепер забудовник не може вести будівництво, але ця загроза залишатиметься до того моменту поки Київрада не скасує своє рішення від 29 березня 2007 року №411/1072 "Про передачу товариству з обмеженою відповідальністю "ФСВ" земельної ділянки для будівництва багатоповерхового житлового будинку з підземним паркінгом на вул. Юності у Дніпровському районі м. Києва.

Я звернувся до секретаря Київради Г. Гереги з проханням включити відповідне питання до порядку денного найближчої сесії Київради.

Забудовник не лише не чує голосу громади, але й цинічно порушує чинне законодавство. Я неодноразово звертався до різних інстанцій. І тепер коли більша половина справи вирішена, залишається лише, щоб депутати Київради проголосувати за відміну рішення, яке стало причиною конфлікту.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі