Ігор Мосійчук вітає васильківців з днем міста!

Сьогодні наше тисячолітнє княже місто відзначає свій черговий ювілей. Васильків це не просто місто, це одне з найважливіших з історичної точки зору міст України. Тут знаходилась резиденція та фортеця великого князя київського Володимира. За однією з версій, саме у Василькові святий рівноапостольний князь Володимир прийняв хрещення. Саме в нашому рідному місті народився один з засновників Києво-печерської лаври, один з основоположників українського чернецтва святий Феодосій Печерський. Саме Васильків був одним з форпостів княжих дружинників і українських козаків, які захищали рідну землю. Саме між Васильковом і Фастовом воював гайдамацький отаман Микита Швачка, захищаючи честь української нації і право українців бути господарями на власній землі в часи Коліївщини.

Дух крові предків завжди особливо виділяв васильківців з поміж інших мешканців Київщини, що проявилося в часи помаранчевої революції, коли беззбройні васильківці своїми тілами зупинили спецназ направлений на розгін Майдану.

Васильківець –звучить гордо. За час, який я прожив у василькові, це місто стало мені рідним. Багато васильківців стали мені друзями та побратимами. У Василькові виросла та пішла до школи моя донька. У Василькові я пізнав ціну дружби, братерства та зради. Зараз, коли я вже більше року находжусь за гратами по сфабрикованій справі так званих "васильківських терористів", часто ночами мені сниться Васильків, княжі вали, дитинець, вкрита туманом Стугна. Щодня я мрію знову пройтися вулицями сивочолого Василькова, зустріти друзів і навіть ворогів. Я безмежно сумую за рідним Васильковом і із-за грат передаю вітання своєму рідному тисячолітньому Василькову і всім васильківцям. Всім, хто щоденно працював і працює задля возвеличення нашого спільного дому на ймення Васильків. Здоров'я, щастя, успіху вам, дорогі васильківці. Наснаги в праці на користь Василькова і всієї України. Зі святом, дорогі друзі!

Слава тисячолітньому Василькову!

Слава відвічній Україні!

Ігор Мосійчук.
Депутат васильківської міської ради

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі