Янукович хоче конфліктів на День Незалежності

На 24 серпня 2011 р. запланована спільна акція ліберальної та націоналістичної опозиції. Спільний ворог – режиму Януковича – тимчасово об?єднує. Він хоче святкувати без опозиції.

Зранку 22 числа було відомо, що влада планує перекриття Хрещатика від бульвару Шевченка до вулиці Хмельницького. Це питання обговорювала спільна група від політичних партій з головою КМДА Поповим. Зокрема через цю частину Хрещатика опозиція планувала піти до Михайлівської площі для проведення святкування Дня Незалежності. Попов обіцяв, що це питання спробує вирішити. По телефону сказав, що згори не дозволяють.

Того ж дня о 12 годині начальник штабу МВС Лазарєв всю свою промову на брифінгу на тему проведення масових заходів 24 серпня присвятив нагнітанню істерії. Він повторив детально три рази одну думку: опозиція буде конфліктувати, тому міліція нагнала з сусідніх областей загін з 500 співробітників "Беркуту". Всього, сказав він, у Києві буде задіяно 4000 поліції. Лазарєв не знав, що присутніми, окрім журналістів були свободівці. На питання Іллєнка – до чого ці неаргументовані слова про можливі конфлікти і в чому причина останніх? – генерал відповів, що є різні політичні сили і вони "будуть конфліктувати", але чому – промовчав. Скільки ж отримав Лазарєв за кришування жлоба із Партії регіонів – це цікаве можливе питання. Бо нема що сказати. Адже ні опозиція, ні Партія регіонів і Янукович не виступають проти Незалежності. Абсурд.

Також з?ясувалося, що Михайлівська площа закрита. З показаного бютівцями листування стало очевидно, що старий хрич Богуцький, заступник міністра культури, виставив народні ходи на Михайлівку в той самий час, коли там планувала бути опозиція. Заявка КОДу на цю площу була подана 17 серпня. На першій заявці хрича не було реєстраційного номера. Коли це з?ясувалося, друзі хрича поспішили виправитися у другому листі: вказали не тільки вхідний номер, а й дату – 9 серпня. Цікаво було подивитися записи книги реєстрацій по цим документам – це ж очевидна фальсифікація документів.

На 17 годину в КМДА було проведено спільне засідання заступника Попова Пузанова, поліції та представників опозиції. Пузанов хотів довго грати у формальну гру, якою прагнув отримати публічне слово від опозиції про поступки. Погрожував, що на всі альтернативні ЯНК заявки будуть подані судові позови. У той же самі поліцаї сказали, що треба поступитися – опозиція нехай мітингує біля Печерського суду на Хрещатику. Пузанов на це сказав, що вже і ця частина Хрещатика буде закрита.

Цією наглістю Пузанов нікого не здивував. Тому опозиція завершила свою участь тим, що не пішла на поступки. Я вимагав, щоб нам дали Михайлівську площу, інакше влада – ніхто інший, як провокатор. Лазарєв говорив про можливе застосування сили проти опозиція, виконавча влада фальш-документами усунула її з основних площ Києва.

СБУ у Київській області затримало членів Патріоту України за "тероризм". Знаючи затриманих особисто, я посміявся: ці люди діяли іншими методами. А взагалі, якщо вже хтось і хоче щось робити, то, як це можна побачити в американських фільмах, все необхідне треба ховати як мінімум не на своїй роботі чи вдома. Тому коли СБУ виносили "вибухівку" в руках при декількох десятках присутніх було зовсім не страшно. Напевно натомість було страшенно цікаво.

Зважаючи на все це, мій висновок один: Янукович провокує конфлікти.

Можливо це прекрасно – брати належну по праву свободу?

Бо про це треба пам'ятати тоді, коли націоналісти невідворотньо стануть навпроти капіталістів-лібералів.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі