Активісти чорнобильського та патріотичного рухів разом вимагали відставки Януковича та виплат пенсій

У Костянтинівці, Донеччина, сьогодні 12 березня 2012 р. відбувся спільний мітинг активістів чорнобильського та патріотичного рухів. Біля районної державної адміністрації громадяни висловилися проти соціально-економічної політики режиму Януковича.

Акція присвячена солідарності громадян України, що виступають проти антисоціальної несправедливої діяльності олігархічного режиму на чолі з Януковичем та Партією регіонів.

Чорнобильці виступали також безпосередньо проти дій Уряду на чолі з Азаровим. Останній особисто порушив Меморандум, підписаний з чорнобильцями. Основний пункт невиконання - №2 розділу I. У ньому ідеться про забезпечення Кабінетом Міністрів України сплати пенсій та інших соціальних виплат, надання пільг, гарантій та компенсацій у розмірах не менше, ніж ті, що фактично виплачувались (надавались) на дату підписання Меморандуму, тобто 30 вересня 2011 р.

Учасниками заходу були чорнобильці з організацій "Союз Чорнобиль України", "Союз інвалідів України", Всеукраїнського об'єднання ветеранів Чорнобиля. Це були представники із Костянтинівки, Донецька, Дружківки.

В акції взяли також участь активісти Всеукраїнського об'єднання "Свобода" з Горлівки, Донецька, Слов'янська, Костянтинівки, Краматорська.

Також у заході взяли участь представники Фронту Змін та Громадянської платформи.

Чорнобилець з Костянтинівки Олександр Дерека наголосив на вимогах вічевої Резолюції:

1. Відставки президента України за неспроможність забезпечити виконання Конституції України.

2. Відставки нинішнього складу Кабінету Міністрів України у повному складі за порушення прав громадян України.

3. Розпуску Конституційного Суду України за прийняття рішень суперечащих Конституції України.

4. Безумовного дотримання в Україні прав і свобод людини, принципів верховенства права та розподілу гілок влади відповідно Конституції України.

5. Виплатити негайно і повному обсязі пенсії та заборгованості, призначені за судовими рішеннями.

Свободівець із Горлівки Ігор Славгородський сказав у виступі: "У Верховній Раді фракція "Свободи" зробить все, щоб скасувати злочинні рішення кабміну Януковича-Азарова-Тігіпко, а авторів тих рішень притягнути до кримінальної відповідальності".

Громадяни мають зрозуміти, що масові акції протесту визначать нову якість парламенту України. Якщо ми будемо організованими, то нам не потрібно буде іти на компроміс із ліберально-демократичними політиканами, які обслуговують великий капітал. І тоді не буде питань щодо оцінки подвигу Чорнобильців його представниками. І тоді робітник матиме можливість впливати на рішення правління заводів і брати участь у розподілі ризиків і прибутків.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі