Bob
Хоча я розділений між трьома країнами, в першу чергу я - українець
16.02.2012
4

День святого Валентина

День святого Валентина – не таке рожеве свято, як його малюють. Насправді, це каталізатор стосунків. Тобто багато стосунків започатковуються до дня святого Валентина і більшість пар розходяться приблизно через тиждень після свята.

Згідно статистики у "Книзі облич" (зміна статусу серед 10 000 учасників), можна відзначити що більшість стосунків руйнуються по понеділках, під час "весняного брейку" (після дня святого Валентина) і за два тижні до католицького Різдва (25 грудня). Між іншим, на Різдво пари майже ніколи не розходяться.

День святого Валентина - це свято, що дає можливість освідчитися у коханні. Але невже для цього немає інших днів? Люди немов би бояться бути самотніми у цей день. У Парижі день святого Валентина охарактеризували святом самогубства, адже чимало людей зустрічають 14 лютого на дні Сени, на рейках метро чи РЕР, на бруківці після польоту з останнього поверху...

А як розуміти фразу "святкувати" день святого Валентина? В день святого Валентина не ходи без вазеліну? Або це єдине свято, після якого болить не голова?

День Святого Валентина у Франції – це 100% свято споживання, "свято секретарок". Безліч підприємств розглядають цей день виключно для збільшення свого товарооброту. Тому коханим обов'язково дарують квіти за декілька євро, цукерки та шоколадки за декілька десятків євро, вишиті серця від ексклюзивних модельєрів за декілька сотень євро... Згідно досліджень, якщо 74 євро – це середня сума, яку хлопець витрачає на вдале перше побачення, то на вдале свято Валентина слід витратити щонайменше вдвічі більшу суму. Але навіщо?

Подарунки – це не підкорення маркетинговим нормам чи усталеним традиціям. Передусім, це намагання принести радість і посмішку коханій людині. Подарунки повинні підкреслювати почуття, а не матеріальне становище. Існує хороша арабська приказка, що той хто дарує мало, дарує від щирого серця, а хто дарує багато – дарує від своєї розкоші.

Коли на день Святого Валентина я подарував Х ланцюжок з білого золота за чималу суму, у неї це викликало чомусь алергію і подразнення шкіри. Коли на день Святого Валентина я обмежився красивою валентинкою Y, вона обурилася чому я не запросив її у кафе чи на "діскацєку в клубє". А Z я нічого не дарував на 14 лютого, адже коли люди закохані, то кожен день – це день Святого Валентина.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі