Кандидатів і докторів наук до війська не брати

Обдарованих юнаків з науковими ступенями не треба призивати на строкову службу. Народний депутат Анатолій Гриценко пропонуючи цей законопроект до прийняття, як закон, мабуть керувався найкращими мотивами, адже науку треба зберігати і заохочувати.

Тим більше, давно вже доведено, що всі найбільш важливі наукові  відкриття, ноу-хау відбуваються саме в молодому віці, а далі все призвідне, добавляється, вдосконалюється  і т.п.

Все добре . і Гриценко людина відома, авторитетна, проблеми армії знає, в тому числі  проблеми її комплектування. Та якийсь дискомфорт залишився, жаба якась давить, щось не зрозуміле, шукаєш відповіді, а її не має.

Ось що сказав у своєму виступі представляючи законопроект сам Грищенко: "Тут, насправді, нема чого особливо обговорювати. Є обдаровані юнаки, які в межах призовного віку отримують високий вчений ступень. Таких небагато, виявилося - троє, але навіть для цих трьох треба прийняти закон, щоб далі військкомати таких людей не призивати на строкову службу".

Після такого взагалі млосно стане. Я думав, якісь  обдаровані молоді люди щось винайшли для модернізації нашої промисловості, нашої армії, сільського господарства. Може придумали дійний апарат, що сам приганяє корову с пасовища, ставить у стійло, миє вим'я, доїть і молоко в бідон заливає. А може. Може?

Та тут не те, тут в Україні є три особи чоловічої статі, які перебуваючи у призовному віці стали кандидатами наук і докторами наук.

Мабуть, один з них, 30-річний юнак з Єнакієво, Народний депутат України останніх двох скликань, кандидат наук (захистився по темі організація державного управління) Віктор Вікторович Янукович. Ось таке наукове дослідження здійснив В,В, Янукович.

Нагадаємо, що наукове дослідження — це процес дослідження певного об'єкта (предмета або явища) за допомогою наукових методів, яке має на меті встановлення закономірностей його виникнення, розвитку і перетворення в інтересах раціонального використання у практичній діяльності людей.

Гаразд з Віктором, а хто ще ті двоє. Може Валерій Писаренко. Олесь Доній? Вік підходящий для замовлення дисертації, а стати "науковцем" тепер модно.

А я думав, що обдаровані юнаки, яких не слід кликати до служби в армії такі, як

фіналіст Intel ISEF від конкурсу, проведеного НТУУ "КПІ", "Intel-Техно Україна", Олег Древаль (Киев, ліцей №142, 11 клас), який представив проект "Прилад для управління освіттлювальними Засобами за допомогою радіосигналів", за який отримав  IV місце в категорії "Прикладні науки".

Перевага розробленого приладу у його дешевизні, доступності і відкритості всіх необхідних програмних і апаратних засобів. Коротше, всі переваги і не перерахуєш, та чи тут треба?

Эннан Умеров (Міжвідомча школа Черноморського району АР Крим, 10 клас) – фіналіст конкурсу, проводеного в НЕНЦ МОНМС Украіны "Intel-Эко Україна", що  зайняв IV місце в категорії "Вирабітка и передача энергії" з с проектом "Хвилювий енергетичний прилад".

Це я для прикладу, про молоді обдарування можна писати багато, а ось Закон, прийнятий Верховної Радою одноголосно, без тих, хто проти, чи утримався не про них.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі