Олександр Горобець
Заслужений журналіст України, член Національної спілки письменників України
01.02.2012
5

Чи важлива під час ДТП ваша партійна приналежність?

Цими холодними днями на Вінниччині сталася подія, яку відносять до розряду виняткових. За політичною пристрастю.

Отже, о 17 січня ц.р., о 7 годині 30 хвилин на трасі Козятин - Біла Церква, в районі села Сокілець Козятинського району, трапилася дорожньо-транспортна пригода. Автомобіль "Хонда", в якому знаходилися водій і пасажирка злетів з дороги і догори дахом, проламавши лід, став тонути. Ось як описує подію учасник ДТП, водій Віталій Донець:

- Прийшов до тями від криків із вулиці — мене чиїсь голоси просили вимкнути двигун. Коли відкрив очі - побачив, що ми з Щербаківською висимо вниз головою і через люк у даху вже набралось сантиметрів 20 води. Виявляється, наш "політ" у ставок побачив водій авто, яке їхало слідом за нами, і він першим кинувся у воду рятувати нас та збирати команду для негайного відвертання "Хонди". Я при відкритті трьох подушок безпеки сильно вдарився головою. Щербаківську втримав пасок безпеки, але він же її ледь не погубив. Бо якби машина, не приведи Боже, пішла на дно, саме пасок не дав би їй швидко покинути салон...

Люди викликали працівників ДАІ. У районі, на виїзді з області, знаходиться їх цілодобовий пост. Але коли міліція прибула на місце, то ситуація розвивалася так. Розповідає потерпіла Людмила Щербаківська:

- Я одразу представилась працівникам ДАІ як депутат Вінницької обласної ради і попросила їх викликати "швидку", — зазначила пані Людмила. — Адже під час аварії водій - Віталій Донець – вдарився головою об дах авто та стійку і на якийсь час навіть втратив свідомість. До того ж, ми обоє були мокрими до нитки при 8-ми градусах морозу на вулиці! Але працівники міліції при нас "швидку" не викликали і явно з кимось радились, що робити в цій ситуації.

А тут, немовби на замовлення, попри нас, яких щойно витягли із перевернутої машини, проїхав начальник обласного автодору Демішкан. Однак зі свого авто він не вийшов і лише з відстані підкликав, як я бачила, до себе працівника ДАІ та запитав, чи всі живі. Дякувати Богу — ми дійсно залишилися живими, а він поїхав далі у своїх справах...

Тому лікарів нам уже викликав наш однопартієць Павло Ясний, і з часом таки прибула карета "швидкої допомоги" з Козятинської вузлової лікарні Південно-Західної залізниці, - зазначає пані Людмила. - Чому не було "невідкладної" з району, ми не знаємо, але від неї ми в жодному разі не відмовлялись. Навпаки, я просила викликати медиків працівників ДАІ…

В області розгорівся скандал із приводу того, що потерпілим міліція, як належало б учиняти в таких ситуаціях, не викликала швидкої допомоги.

Коли вінницька обласна газета "33-ій канал" по гарячих слідах написала, що медики сякі-такі не надали людям необхідну допомогу. Головний лікар комунального підприємства "Козятинська центральна районна лікарня" В. Гуцол тут же передав до редакції офіційного листа з такою заявою:

"У відділенні швидкої допомоги встановлена електронна цифрова апаратура, яка фіксує виклики і проводить їх звукозапис. Тому ми стверджуємо, що відповідного дзвінка не поступало. Хто, коли і яких лікарів викликав на ДТП, ми не знаємо. Лікарів із нашої лікарні там не було. Тому що в той день, 17 січня 2012 року, до відділення швидкої та невідкладної медичної допомоги КП "Козятинська ЦРЛ", яке єдине в районі і через яке йдуть всі дзвінки, ніякого виклику на ДТП у районі с. Сокільця не поступало..."

Що іще доводити? Не було дзвінка від ДАІ по допомогу медиків.

Але ви звернули увагу на вище мовлену фразу Людмилою Щербаківською? Вона звучала так: "лікарів… викликав однопартієць Павло Ясний".

Самі гукнути лікарів потерпілі не могли: їхні телефони опинилися в ставку. І, як можна зрозуміти, П. Ясний, котрий про все дізнався пізніше міліції, скористався послугами медиків не районної, а галузевої лікарні залізничників. Які не обслуговують територію району. Просто чоловік мав там знайомих.

Виявляється, що працівники ДАІ тут залишили постраждалих людей мокрими на морозі. Саме собою виникає питання: чому?

Думаю, що відповідь криється тут. Депутат Людмила Щербаківська керівник фракції БЮТ в обласній раді, а Віталій Донець – голова однієї з міських партійних організацій "Батьківщини".

Висновки робіть самі.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі