Ексклюзиви
четвер, 25 травня 2006 19:15

Журналісту загрожує в"язниця

Прокуратура Івановської області Росії порушила кримінальну справу проти редактора інтернет-газети "Курсив" Володимира Рахманькова за публікацію статті під заголовком "Путін як фалічний символ Росії".

Журналіста звинувачують у тому, що він образив лідера держави. Хоча жодних скарг чи обвинувачень з адміністрації президента в прокуратуру не надходило.

Володимир Рахманьков написав статтю після чергового звернення 53-річного Володимира Путіна до парламенту 10 травня, в якому президент говорив про потребу підвищення рівня народжуваності в Росії. Одразу після виступу Путіна адміністрація міста Іваново повідомила, що в місцевому зоопарку почали активно розмножуватися коні Пржевальського, поні та рисі. Автор статті зробив іронічний висновок — мовляв, тварини активно кинулися виконувати заклик президента.

Наступного дня після публікації редакцію газети і квартиру Рахманькова обшукали. Працівники прокуратури забрали системні блоки журналістських комп"ютерів, редакційні документи і навіть трудову книжку журналіста. Статтю прибрали, приміщення редакції опечатали, а інтернет-сайт закрили — мовляв, через борги.

— У статті є образливі фрази щодо президента країни, — заявив Андрій Гальченко, начальник відділу управління особливо важливих справ обласної прокуратури.

Обвинувачений же вважає образливими лише лайливі слова, яких він не вживав. А свою статтю називає легкою сатирою на звернення президента. Остаточне рішення в справі має винести лінгвістична експертиза. За публічну образу представника влади в Росії карають штрафом до 40 тисяч рублів (7200 грн) або виправними роботами — від шести місяців до року.

Зараз ви читаєте новину «Журналісту загрожує в"язниця ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути