пʼятниця, 25 березня 2011 02:30

Зниклу безвісти родичку знайшли за 60 років

Автор: фото з сайта www.mirror.co.uk
  У родичів Флоренс Маклеллан збереглося єдине її фото. На ньому Флоренс під час випускного балу. Жінка так  і не  розповіла, від кого завагітніла 17-річною
У родичів Флоренс Маклеллан збереглося єдине її фото. На ньому Флоренс під час випускного балу. Жінка так і не розповіла, від кого завагітніла 17-річною

Британку Флоренс Маклеллан 60 років вважали зниклою безвісти. Минулого тижня приватний детектив повідомив її родині, що розшукав жінку.

— Зателефонували з поліції і детективного агентства. Я дуже злякалася, — розповідає 77-річна Флоренс. Вона має п'ятеро онуків. — Пояснили, що племінники шукають мене. Так хотіла сестра перед смертю. Все життя боялася цього моменту. Часто снилося, що мене знаходять і відправляють назад у божевільню.

У 17 років Флоренс завагітніла. Мати й вітчим були проти того, щоб народжувала. Казали, що в неї ні житла, ні освіти. Маклеллан відмовилася від дитини.

Після пологів батьки віддали дочку у психіатричну клініку, хоч була здорова. За півроку Флоренс удалося втекти, коли допомагала накривати на стіл у їдальні. Додому не поверталася. Каже, боялася, що її віддадуть знову на лікування. Спочатку поїхала у столицю Лондон. Почала жити під іменем Даяни Робертс. Там зустріла свого майбутнього чоловіка Едварда, з яким виховали двох синів.

— Я жила щасливо. Мала коханого чоловіка, дітей, — розповідає.

Чотири роки тому в рідному місті Флоренс Манчестері будували автостоянку. Відкопали жіночий скелет. Експерти встановили, що жінку вбили понад 50 років тому. За кістяком визначили, що жертві було 16–30 років. Під опис підпала зникла безвісти Флоренс Маклеллан. Її вважали мертвою. Родина не вірила цьому. Найняла детективів.

— Коли я була мала, мати дуже плакала. Казала, що зникла її сестра. Сподівалася, що колись зустрінуться, — розповідає племінниця Флоренс Леслі Гаррісон, що живе у Німеччині.

Флоренс Маклеллан із сином Ґлін Робертсом шукають першу дитину жінки, яку вона віддала на всиновлення. Хлопчика тоді назвали Джозеф Норман Белл. Йому зараз мало би бути 60 років.

— Не знаю, що й сказати. Завжди гордився, що я первісток, — каже 43-річний Ґлін.

Зараз ви читаєте новину «Зниклу безвісти родичку знайшли за 60 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути