четвер, 14 квітня 2011 05:30

Затримали двох підозрюваних у мінському вибуху

Автор: фото: Reuters/VASILY FEDOSENKO
  Жінка кладе троянду біля входу на станцію метро Жовтнева у Мінську. Білоруси зносять квіти і запалюють свічки біля метро з вівторка. Під час вибуху там загинули 12 людей
Жінка кладе троянду біля входу на станцію метро Жовтнева у Мінську. Білоруси зносять квіти і запалюють свічки біля метро з вівторка. Під час вибуху там загинули 12 людей

У ніч на середу в білоруській столиці Мінську затримали двох чоловіків. Їх підозрюють у причетності до теракту на станції метро Жовтнева. Обоє перебувають у відділку міліції. Імен не повідомляють.

Обоє — громадяни Білорусі, жителі одного обласного центру. Скоріше за все, були знайомі між собою. Припускають, що один із затриманих був виконавцем, йому 24 роки.

Генпрокуратура перевірила записи відеокамери в підземці. На ній видно, як чоловік із великою чорною сумкою виходить із потяга на станції Купаловська. Переходить на Жовтневу. Кілька хвилин стоїть на пероні. Іде до лавки, кладе поряд сумку. Повільно йде назад до переходу. Стає на сходах і спостерігає. Робить якісь маніпуляції руками в кишенях. Стається вибух.

У середу президент Білорусі Олександр Лукашенко, 56 років, заявив:

— О п'ятій ранку справу розкрили. Міліція потратила лише добу. Учора о 21.00 провели блискучу операцію. Без шуму і пострілів затримали винуватців. Сьогодні вранці дали свідчення. Як мені доповіли слідчі, затримані зізналися не лише у скоєнні цього теракту. На їхній совісті ще два — у Вітебську та на День незалежності (2005 і 2008 роки. — "ГПУ").

У мінському метро вибух прогримів 11 квітня близько 18.00 на пероні. Потужність у тротиловому еквіваленті оцінюють від 3 до 5 кг. Загинуло 12 людей, близько 200 поранені. Сім'ям померлих влада пообіцяла виплатити по $10 тис.

Зараз ви читаєте новину «Затримали двох підозрюваних у мінському вибуху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути