четвер, 29 грудня 2011 10:24

Запечені пацюки смачніші за курку та кроля

Автор: фото: REUTERS/Kham
 

Запечені пацюки виставлені на прилавку у селі Кань Нау за 20 км від в'єтнамської столиці Ханой.

— У нашому селі щурів готують найсмачніше, — каже Каму Гіна, 52 роки. — Я за своє життя перепробував багато м'яса, але щуряче не зрівняється зі свининою чи яловичиною. Щур ніжніший і солодший за курку та кроля.

Для запікання відбирають білих пацюків, що розводять у домашніх умовах. Шкірку знімають як із кроля. Для запікання на грилі розводять біло-рожевих лисих. Таких убивають, обсмалюють на вогні, миють, потрошать, начиняють фаршем або крупою. 1 кг щурів коштує 80 тис. донгів, це майже 30 грн.

Каму Гіна готує пацюків 20 років. Цим займалися його батько і дід.

— Я продаю по 7-10 кілограмів щурів на день. Найбільший попит на запечених і копчених. Їх в'єтнамці купують на свята та вихідні. Люблять добре перчені і солоні. Беруть із собою 1-2 кіло, коли йдуть у гості.

Нарівні з пацюками у В'єтнамі запікають морських свинок. Туристам пропонують скуштувати їх у кількох місцевих пабах і ресторанах.

Зараз ви читаєте новину «Запечені пацюки смачніші за курку та кроля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути