середа, 25 липня 2007 16:29

За рік народилося півтора мільйона немовлят

За останні три роки в Росії п"ять разів підвищували щомісячну допомогу з догляду за новонародженими. Її розмір склав близько 8 тис. рублів. Загалом існує п"ять видів допомоги матерям.

Про це говорили за круглим столом на тему "Материнство як національна ідея Росії", який відбувся в інформаційному агентстві "РИА Новости".

Як повідомили експерти, у 2003–2006 роках народжуваність у країні підвищилася лише на 1,3%. А в країнах Середньої Азії за цей час динаміка становить 2,7%.

По одній дитині зараз виховують 80% російських сімей, 2,5% зважилися на три й більше дитини. 18% сімей є неповними.

Академік Олександр Свєтлов-Дерябін зазначив, що за останній рік у Росії, за підрахунками фахівців, народилися 1,5 млн немовлят. При цьому медики офіційно зареєстрували майже стільки ж абортів.

З початку 2007 року за народження другої та наступної дитини росіянки отримують так званий материнський капітал — 250 тис. рублів. За статистикою, вже в травні кількість народжень на 9,3% перевищила минулорічні показники.

У розмові також брали участь експерти і представники громадських організацій багатодітних матерів. На їхню думку, для поліпшення демографічної ситуації в країні недостатньо вирішувати лише матеріальні проблеми батьків. Необхідний комплекс заходів, зокрема першочергове забезпечення молодих сімей житлом і поліпшення іміджу багатодітних сімей.

Зараз ви читаєте новину «За рік народилося півтора мільйона немовлят». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути