Ексклюзиви
понеділок, 03 грудня 2007 17:44

За партію Путіна найменше голосів віддали москвичі

За партію Путіна найменше голосів віддали москвичі

У неділю в Росії проходили вибори до парламенту 5-го скликання. Міжнародні спостерігачі говорять, що цьогорічне волевиявлення нагадувало радянські часи.

На багатьох виборчих дільницях лунали патріотичні пісні та працювали буфети зі значно заниженими цінами. Так, на дільниці у спальному районі Москви Бутово можна було купити бутерброд з м"ясом за 8 рублів (1,7 грн) і чай за один рубль (0,2 грн) — у дев"ять разів нижче звичайної ціни. На деяких виборчих дільницях у сибірському місті Красноярську можна було безкоштовно проконсультуватися у лікаря та отримати пораду соціального працівника.

Виборча комісія майже завершила підрахунок голосів. За даними ЦВК, в голосуванні взяли участь 63% виборців. За попередніми підрахунками, партія президента Володимира Путіна "Єдина Росія" набрала 64,1% голосів. До нової Думи пройдуть також Комуністична партія, яка набрала 11,6% голосів, ЛДПР на чолі з Володимиром Жириновським — 8,2% і "Справедлива Росія" — 7,8%. Більше ніхто не подолав прохідного 7-відсоткового бар"єра.

Офіційні результати виборів оголосять 7–8 грудня. Але вже зараз відомо, що "Єдина Росія" отримає конституційну більшість і зможе міняти основний закон країни.

За ходом голосувань у Росії стежили 330 міжнародних спостерігачів, які повинні були покрити майже 100 тис. виборчих дільниць по всій країні. Згідно з висновком ОБСЄ, вибори "були нечесними і не відповідали стандартам ОБСЄ і Ради Європи щодо демократичних виборів".

Зокрема віце-президента парламентської асамблеї ОБСЄ Кіммо Кільюнена здивувало, що в Чечні на вибори прийшли 99,54% громадян. За "Єдину Росію" свої голоси віддали 99,33%. Найменше виборців проголосували за пропутінську партію у Москві — 51% та Петербурзі — 53%.

На одній з виборчих дільниць північної столиці студент педагогічного інституту Олег Мухін з"явився в костюмі бюлетеня з написом "Голосуй-не голосуй, все равно получишь ПУ". Хлопця оштрафували на 1 тис. рублів (207 грн) через напис на спині частини прізвища російського президента. Мухіна звинуватили в незаконній агітації.

У республіці Хакасія на півдні Сибіру в день виборів народилася дівчинка, яку батьки пообіцяли назвати Вибориною.

Зараз ви читаєте новину «За партію Путіна найменше голосів віддали москвичі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути