вівторок, 09 вересня 2008 19:18

Воїни племені масаї підробляють у перукарнях

Автор: фото: reuters/Joseph Okanga
  Лемпуріс Лалашо та Самбуру Нгондос працюють у перукарні кенійського туристичного містечка Момбаса. У племені масаї, звідки походять чоловіки, професія перукаря вважається ганебною
Лемпуріс Лалашо та Самбуру Нгондос працюють у перукарні кенійського туристичного містечка Момбаса. У племені масаї, звідки походять чоловіки, професія перукаря вважається ганебною

Лемпуріс Лалашо та Самбуру Нгондос походять із племені масаї, що живе на заході Кенії. Два роки тому чоловіки вирішили перебратися до туристичного містечка Момбаса. Вони розраховували знайти тут багатих білих жінок серед туристок. Хотіли почати із ними нове життя. Однак у них нічого не вийшло. Чоловікам довелося стати перукарями. Ця професія серед масаї вважається ганебною.

Плем"я повністю зберегло уклад життя, який був тут тисячі років тому. Туристи з усього світу приїжджають подивитися на їхні ритуали й екзотичний зовнішній вигляд. Особливо їх дивує, що масаї, хоч це й войовниче плем"я, повністю підкорюються своїм жінкам. Чоловікам забороняється торкатися жіночих голів. Ніби це пригнічує господиню. Тому Лалашо та Нгондос через свою нову професію ризикують бути назавжди вигнаними із племені.

— Якщо мій батько дізнається, що я перукар, — каже Лемпуріс Лалашо, — він страшенно розлютиться і, можливо, відмовиться від мене. Але ж я маю щось їсти. Міське життя таке дороге. Тільки тому я порушив табу мого племені.

Чоловік неписьменний і навіть не знає свого точного віку. Каже, що не хоче довго працювати й сподівається знайти все ж таки білу дружину.

— Мій друг Лейшорва тепер багатий. Він одружився із туристкою. Вона забрала його в Нову Зеландію чи Швейцарію, я точно не знаю. Цього року він повернувся будувати великий будинок і купити стадо корів. Я йому заздрю, — розповідає Лалашо.

Зараз ви читаєте новину «Воїни племені масаї підробляють у перукарнях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути