Ексклюзиви
четвер, 03 липня 2008 17:52

Восени та взимку у моді буде хутро
5

На Тижні французької моди в Парижі свої колекції показали 30 дизайнерів. Напівпрозорий шлейф сукні Джон Гальяно прикрасив блискітками і вишивкою. Таке плаття можна одягти на закриту корпоративну вечірку
Фото: фото: REUTERS
На показі ліванського дизайнера Елі Сааба моделі ходили по дзеркальній підлозі
Вечірню плетену сукню Джорджа Хобейка пошито із золотих ниток. Таке плаття важче за звичайне
До золотаво-сріблястих вечірніх мереживних суконь Зухара Мурада модель одягла прозору накидку, оздоблену хутром лисиці
Джорджіо Армані показав штани з завишеною талією, з паском-метеликом. До них пасує туніка зі штучних перлів

Із 29 червня по 3 липня у виставковій залі "Льом" відбувся Тиждень французької моди. Покази в Парижі вважають головною подією світу моди. Дизайнери демонстрували колекції, які будуть актуальними восени та взимку. Модельєри використали багато деталей із хутра. Моделі 56-річного Жана-Поля Готьє дефілювали в хутряних шарфах, прикрашених лисячими мордами. Муфти дизайнер пошив у формі тулуба лисиці. Руки можна ховати у хвіст та пащу звіра.

— Сподіваюся бачити свої розробки на танцювальних майданчиках у всьому світі, — каже дизайнер.

Нещодавно Готьє коментував у Франції пісенний конкурс "Євробачення". Модельєр не раз заявляв, що шаленіє від нього. У сукні від Готьє десять років тому на "Євробаченні" перемогла ізраїльська співачка Дана Інтернешнл.

— Що ще робити літньому дизайнерові? — жартує модельєр.

Готьє збирався залишити світ моди ще 18 років тому — після того, як від СНІДу помер його друг Френсіс Менуж.

Німецький дизайнер 69-річний Карл Лагерфельд та Дім моди "Шанель", який він очолює, перетворили подіум на дитячу карусель. Моделі сиділи на гойдалках, схожих на браслети, сумочки, шпильки для волосся й туфлі. Друзі тисли руки Лагерфельдові й казали, що він у чудовій формі. Кілька років тому йому діагностували ожиріння, тахікардію та критичний рівень холестерину в крові. За рік Лагерфельд схуд на 40 кг.

— Мода — це найкращий мотив для втрати ваги, — пояснює.

Лагерфельд створює по 10 колекцій на рік. Каже, що спить по 4 год. на добу. Аби приховати втому, з"являється на людях у темних окулярах. Щоранку витрачає півгодини на улюблену зачіску — зализане назад гладке біле волосся. Дизайнер посипає волосся пудрою та сильно лакує.

Англійський модельєр Джон Гальяно, 48 років, показав колекцію для Дому моди "Діор". Моделі дефілювали в піратському жіночому вбранні та капелюхах із пір"я птахів. Чоловічу колекцію представляли "придворні" в камзолах і беретах.

— Мої хлопчики — учасники диявольського карнавалу в масках, — пояснює дизайнер. — Це військовополонені з кривавими ранами та зашморгами на шиї в компанії своїх катів.

Джона Гальяно називають королем епатажу в моді. Свою першу колекцію 1984-го він створив, начитавшись книжок про Французьку революцію.

— Моя дівчина працювала моделлю на тому показі, — згадує британський ді-джей Джеремі Хіл. — Коли я її побачив, був шокований. Із голови моєї подружки стирчала справжня гілка, а на ній хиталася дохла рибина.

Зараз ви читаєте новину «Восени та взимку у моді буде хутро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути