Ексклюзиви
пʼятниця, 15 грудня 2017 07:21

У Франції заборонили брати в школу телефони

Уряд Франції заборонив учням початкових і середніх класів брати в школу мобільні телефони. Пристрої дозволять лише в ліцеях. Там школярі навчаються останні три роки. Заборона почне діяти з вересня 2018-го.

— Часто на дитячих майданчиках малеча не грає у футбол, а дивиться в телефони. З освітньої та педагогічної точки зору, це — проблема. Заборона сприятиме поверненню дітей на спортивні майданчики, — заявив французький міністр освіти Жан-Мішель Бланке, 53 роки.

В Україні до повної заборони мобільних телефонів у школі не готові. Це викличе спротив, кажуть фахівці.

— Телефон, у першу чергу, — засіб безпеки. Батькам не сподобається, що не можна подзвонити дитині в будь-який момент. Якщо забороняти мобільні, треба дати альтернативу. Наприклад, створити в навчальних закладах чергову "гарячу лінію". На неї телефонували б батьки, щоб зв'язатися з дитиною, — розповідає 48-річна Оксана Проскура, директор Київської гімназії східних мов.

— Зараз для старшокласників смартфон — це помічник на уроці. Учні початкових класів чекають перерви, щоб просто погратися. Я на заняття приходжу без телефону. Власним прикладом показую: якщо під час уроку пристрій не використовують в освітніх цілях, його слід вимкнути і залишити в сумці.

Зараз ви читаєте новину «У Франції заборонили брати в школу телефони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути