пʼятниця, 13 січня 2012 07:30

Вкрали три картини на 5,5 мільйона євро

Автор: фото з сайта www.espanarusa.com
  Картина Пабло Пікассо ”Голова жінки”, викрадена з Афінської національної галереї
Картина Пабло Пікассо ”Голова жінки”, викрадена з Афінської національної галереї

У понеділок невідомі винесли з грецької Національної галереї в столиці Афінах три картини: "Голову жінки" іспанського художника Пабло Пікассо, "Млин" нідерландського абстракціоніста Піта Мондріана й ескіз італійця Гульєльмо Каччіа. Грецька преса оцінює полотна у щонайменше 5,5 млн євро.

Картини викрали близько п'ятої ранку в останній день виставки "Невідомі скарби". Щоб обдурити охоронця, грабіжники ввечері кілька разів вмикали сигналізацію. Під час кожної перевірки з'ясовували, що тривога була фальшива. Охоронець вирішив, що система дає збої, й утратив пильність.

Поліцейські кажуть, грабіжник чи грабіжники діяли швидко і злагоджено.

— Упоралися за 7 хвилин, — каже один зі слідчих.

Злодії вдень відключили сигналізацію алюмінієвих дверей на балконі з тильного боку музею. Щоб не викликати підозри, їх не відчиняли. Уночі зламали там замок, зайшли до музею і ножем вирізали з рам три полотна.

Сторож саме робив черговий обхід. Він іще помітив на виході силует людини, що чимдуж тікала. Кинувся за нею, але не наздогнав. Один зі злодіїв на бігу впустив картину Мондріана.

"Голова жінки" — єдине полотно Пікассо, що було в афінській Національній галереї. Його художник подарував закладу 1949-го. Намалював наприкінці 1930-х. Геометризований бюст жінки зображений у стилі кубізму. На картині Піта Мондріана, датованій 1905-м, олійними фарбами намальований водяний млин. Вона висіла у галереї майже півстоліття. Ескіз Каччіа виставляється у галереї з 1907-го. На ньому чорнилом зображена релігійна сцена.

Торік у вересні поліція затримала двох греків, які намагалися продати полотно фламандського художника Пітера Рубенса, вкрадене 10 років тому. За нього хотіли близько 1 млн євро.

Зараз ви читаєте новину «Вкрали три картини на 5,5 мільйона євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути