Ексклюзиви
понеділок, 08 вересня 2008 17:39

ВІЛ-позитивних нігерійців одружують

У нігерійському штаті Баучі розпочали програму поєднання ВІЛ-позитивних одинаків. Таким чином влада намагається зупинити поширення вірусу серед здорових людей. Також прагнуть зробити хворих щасливішими, аби вони не почувалися ізольованими. 2,4 млн нігерійців, а це 3% населення, живуть з ВІЛ-інфекцією.

За останні тижні урядова служба знайомств звела майже 70 ВІЛ-позитивних пар. Кожен хворий може звернутися до спеціального центру із проханням знайти йому партнера.

У Баучі діють мусульманські закони шаріату. Тут не можна користуватися презервативами чи іншими засобами контрацепції. Місцеві чоловіки можуть мати по кілька партнерок.

Але експерти з охорони здоров"я вважають програму небезпечною. Адже в чоловіків та жінок можуть бути різні види вірусу. Тож їхня взаємодія може погіршити стан хворого. До того ж можуть виникнути серйозніші штами. Тому ВІЛ-позитивним парам не радять заводити дітей.

Зараз ви читаєте новину «ВІЛ-позитивних нігерійців одружують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути