Ексклюзиви
понеділок, 13 серпня 2007 16:36

Від шторму постраждали 1,2 мільйона китайців

Автор: фото: REUTERS/Stringer
  Працівники рятувальних служб скидають допомогу жителям міста Лейчжоу в провінції Гуандун. Вона найбільше постраждала від шторму
Працівники рятувальних служб скидають допомогу жителям міста Лейчжоу в провінції Гуандун. Вона найбільше постраждала від шторму

Уранці минулої п"ятниці в Гонконгу розпочався шторм, який тривав до понеділка. В цей час не працювали громадські організації та приватні підприємства. Не ходив транспорт. Далі стихія перекинулася на все південне узбережжя Китаю.

У провінції Гуандун тропічний шторм спричинив повені, які зруйнували принаймні 3600 будинків. Від стихійного лиха постраждали близько 1,2 млн чоловік. Збитки становлять $171 млн.

До затопленої провінції уряд Китаю гелікоптерами відправив  запаси їжі та питної води. Понад 23 тис. людей там опинились на вулиці без засобів до існування. Загиблих або зниклих безвісти немає.

У місті Дандонґ, що в південно-східній провінції Ляонін, зливи викликали загрозу земляних зсувів. Через це евакуювали більш як 1100 людей. Побоюючись обвалів, у регіоні зупинили роботи на шахтах.

Південним провінціям Фуцзянь і Чжецзян, де проживає близько 65 тис. людей, шторм приніс полегшення. Цього літа вони потерпали від засухи.

За даними метеорологічних служб Китаю, цьогоріч від злив, повені та засухи в країні загинуло 2704 людини. Експерти з питання глобального потепління попереджають, що наступні шторми приходитимуть частіше і будуть сильнішими.

Метеорологи прогнозують, що найближчими днями Китаю та сусідньому Тайваню загрожують іще три шторми.

Зараз ви читаєте новину «Від шторму постраждали 1,2 мільйона китайців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути